Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO "Dārgumi" apslēpti vairākos stāvos. Juglas namā mitinās mantu vācēja

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Kādā Juglas rajona namā iedzīvotāji spiesti cīnīties ar kaimiņieni, kura ar savām izdarībām traucē mājas iedzīvotāju labbūtību un pat apdraud iedzīvotāju drošību. Sievietei pieder pieder dzīvoklis, taču tas ir tik piekrāmēts ar mantām, ka viņa labāk izvēlas dzīvot kāpņutelpā, vēsta raidījums "Bez tabu".

Kaimiņienes atzīst, ka spiestas sadzīvot ar šo problēmu jau aptuveni četrus gadus. Sieviete par savu guļvietu izvēlas dažādas vieta kāpņu telpā, viena no tām – patrepē uz saviem krājumiem, dažreiz uz radiatora.

Viena no kaimiņienēm norāda, ka sieviete ar "liftu brauc kā ar tramvaju", bet vietās, kur guļ, cauru nakti deg koplietošanas gaisma, par kuru maksā visi kaimiņi. Bieži vien zem kāpnēm uz betona ir slapjš, un varot redzot, ka sieviete ar slotu izbraucījusi, jo kaut kur ir vajadzīga arī tualete.

Mantu vācējas apslēptos dārgumus var atrast ne tikai patrepē, bet lielāki un mazāki mantu krāvumi sastopami vairākos stāvos.

Abas kaimiņienes stāsta, ka vācēja pārnakšņo dažādās vietās kāpņutelpā, bet visbiežāk izvēlas tieši 12. stāvu, kur uz savas mantu kaudzes pārlaiž nakti. Visas mantas un paunas savāktas no mēslu kastes, kas atrodas turpat blakus mājai.

Pašvaldības policijas pārstāve Kristīne Kļaveniece norāda, ka sieviete esot atzinusi, ka ir vācēja. Kundze arī informēja, ka tuvākajā laikā pārcelsies uz Latgali.

"Likumsargi kundzei izskaidroja, ka kāpņutelpā nedrīkst mitināties, un piedāvāja iespēju doties uz patversmi. Tomēr viņa kategoriski atteicās no šīs iespējas, paskaidrojot, ka pārnakšņos pie draudzenes, kura dzīvo minētā nama citā dzīvoklī," sacīja Kļaveniece.

Arī mājas apsaimniekotājs par pastāvošo problēmu ir ļoti labi informēts, taču lūgumi uzturēt kārtībā dzīvokli un nepārkāpt ugunsdrošības prasības kāpņutelpā tiek ignorēti. Vairākas reizes pat esot izvestas sievietes mantas, jo pēc ugunsdrošības noteikumiem tās ieņemtajās vietās nav atļauts turēt.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu