Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Medijs atklāj, kāpēc nojaukta Putina rezidence Sočos

Foto: AP/Scanpix

Krievijas diktators Vladimirs Putins jau pusgadu izvairās apmeklēt savu vasaras rezidenci Melnās jūras piekrastē Sočos, jo baidās, ka viņam varētu uzbrukt Ukrainas drons, ziņo Krievijas neatkarīgais medijs "Projekt".

Neskatoties uz to, ka Putins Bočarova Ručeja rezidencē katru gadu pavada vismaz 30 dienas, tomēr šogad viņš tur pēdējo reizi pabijis martā, vēsta medijs "The Kyiv Independent".

Saskaņā ar "Projekt" sniegto informāciju tas varētu būt saistīts ar Putina bailēm par savu drošību, jo 2023 gada rudenī Sočos notika ukraiņu dronu uzbrukums – to medijam apstiprinājis arī kāds anonīms Putinam tuvs avots.

Šīs bažas lika Putinam arī atteikties no tradīcijas rezidencē pie Melnās jūras svinēt bijušās vingrotājas un olimpiskās čempiones Alīnas Kabajevas dzimšanas dienu – viņa tiek uzskatīta par Putina mīļāko un vairāku bērnu māti.

"Projekt" arī norāda, ka šī gada sākumā tika nojaukta rezidences galvenā ēka, taču notiek jaunas būvniecība.

Bijušo brīvdienu kūrortu, ko iecienīja PSRS līderi, Putins visu savu pilnvaru laiku izmantojis kā augsta līmeņa sanāksmju vietu, tostarp 2008. gada samitā ar ASV prezidentu Džordžu Bušu.

"Ukrainska Pravda" atklāj, ka Putinam ir četras galvenās rezidences: Kremlis, Novo-Ogarjova pie Maskavas, Bočarova Ručeja un Valdaja Krievijas ziemeļrietumu Novgorodas apgabalā.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 1. oktobrī Ukraina veica dronu uzbrukumu helikopteru bāzei Sočos.

Video: "Projekt" sižets par Putina rezidenci Sočos

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu