Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Liepāja pirmā no Baltijas valstu pilsētām saņem ES misijas zīmi ceļā uz klimatneitralitāti

Liepāja. Ilustratīvs attēls
Liepāja. Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Liepāja ir starp 20 Eiropas pilsētām, kā arī vienīgā pilsēta no Baltijas, kas saņēmusi Eiropas Savienības (ES) misijas zīmi, kas ir daļa no pilsētas ceļa uz klimatneitralitāti līdz 2030.gadam,informēja Liepājas pašvaldībā.

Zīme atzīst pilsētu plānus līdz 2030.gadam panākt klimatneitralitāti, un tās mērķis ir atvieglot piekļuvi publiskajam un privātajam finansējumam šī mērķa sasniegšanai.

Otrdien šo zīmi saņēma 20 pilsētas. Kopumā trīs kārtās šī zīme piešķirta 53 pilsētām.

Liepājas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš norāda, ka Liepāja ir vienīgā pilsēta no Baltijas, kas ieguvusi šo novērtējumu kā apliecinājumu līdz šim paveiktajam, lai Liepāja kļūtu videi aizvien draudzīgāka un ilgtspējīgāka.

Viņš uzsver, ka tika novērtēta pilsētas attīstītā velo infrastruktūra, daudzdzīvokļu ēku atjaunošana, biomasa apkurē, gan arī daudzi citi soļi ceļā uz zaļāku pilsētu. Šī zīme ir nākamais solis iepriekš iegūtajam Liepājas statusam būt par vienu no 100 Eiropas klimatneitrālajām un viedajām pilsētām, norāda pašvaldība.

Liepāja jau kopš 2012.gada ir pievienojusies starptautiskai iniciatīvai "Pilsētu mēru pakts" enerģētikas un klimata jomā, kā arī 2022.gadā apstiprināta kā viena no 100 Eiropas klimatneitrālajām un viedajām pilsētām līdz 2030.gadam.

Liepājas klimata mērķis optimistiskā scenārija gadījumā ir, ka Liepāja līdz 2030.gadam samazinās oglekļa dioksīda emisijas par 80%, salīdzinot ar 2006.gadu, informēja pašvaldībā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu