Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Nākamnedēļ vairākos "Rīgas satiksmes" autobusu maršrutos ieviesīs "pieturas pēc pieprasījuma"

Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

No 19.oktobra 20 autobusu maršrutos ārpus Rīgas centrālās daļas, tiks ieviesta “pietura pēc pieprasījuma”. Tas nozīmē, ka autobusa vadītājs šādā pieturā apstāsies tikai tad, ja pasažieris laikus izrādīs vēlmi izkāpt, nospiežot durvju atvēršanas pogu vai, esot pieturā – būs vadītajam pamanāmā vietā un stāvēs pie pieturas zīmes, informē "Rīgas satiksme".

Sākotnēji šāda kārtība tiks ieviesta 20 autobusu maršrutos aptuveni 300 pieturās, taču kopumā ir identificētas vairāk nekā 400 pieturas, kur šāda kārtība varētu tikt ieviesta. Šāda sistēma jau darbojas daudzviet Eiropā un padara sabiedriskā transporta kustību ātrāku, saīsinot maršrutā pavadīto laiku.

Uzņēmuma rūpīgi veiktais monitorings par pasažieru plūsmu dažādās pilsētas vietās ļāva identificēt pieturas, kas lielākoties ir Rīgas tālākajās apkaimēs vai piepilsētā, un pasažieru plūsmas tur ir nelielas, tāpēc lemts par šādas sistēmas ieviešana.

Pieturā pēc pieprasījuma būs izvietota īpaša norāde – paceltas rokas ikona uz zaļa fona. Norādes atradīsies uz pieturas staba, virs transporta kustības sarakstiem.

Foto: "Rīgas satiksme"

Pārējās pieturās, kur šādas norādes nav, braukšanas kārtība nemainīsies un paliks tāda pati kā ierasts. Tāpat šī zīme būs iestrādāta gan transporta kustības sarakstos, gan sabiedriskā transporta ekrānos pie maršruta informācijas, gan tīmekļa vietnē pie sarakstiem un citviet. Informācija par pieturu pēc pieprasījuma būs dzirdama arī audio paziņojumā transporta salonā.

Sākuma posmā, kamēr vadītāji un pasažieri pielāgojas jaunajai sistēmai, sabiedriskā transporta vadītāji sekos līdzi pasažieru plūsmai un apstāsies pieturā pat, ja pasažieris būs nostājies pie durvīm, bet nebūs nospiedis durvju atvēršanas pogu. Vienlaikus šāda kārtība mūsu pasažieriem ļaus galamērķī nokļūt ātrāk, tāpēc aicinām pasažierus ne tikai ierasties laikus pieturā, bet arī dot zīmi vadītājam par iekāpšanu vai izkāpšanu - ja atrodaties salonā, nospiediet pogu, lai vadītājs būtu informēts, ka vēlēsieties izkāpt. Savukārt, ja gaidāt transportu pieturā – esiet pamanāms un stāviet vadītājam redzamā zonā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu