Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Ārvalstīs bērniem, kuri slimības dēļ nevar apmeklēt skolu, mācīties palīdz robots

Foto: av1.noisolation / Instagram

Norvēģu uzņēmums "No Isolatio" ir izstrādājis robotu "AV1", lai palīdzētu bērniem, kuri ilgstoši slimo un nevar apmeklēt skolu, turpināt mācības attālināti, izmantojot šo ierīci, vēsta raidsabiedrība CNN. 

"A41" profilā atgādina cilvēka galvas formu. To var pagriezt par 360 grādiem, kā arī ir pieejama kamera, mikrofons un skaļrunis, lai pilnvērtīgi varētu piedalīties mācību procesā. Skolotāji to parasti novieto uz klases galda, un skolēns tam pieslēdzas attālināti, izmantojot lietotni, kurā katram skolēnam tiek piešķirta unikāla parole.

Skolēns var sarunāties ar klasesbiedriem vai skolotāju, izmantojot skaļruni, kā arī lietotnē ir iespēja izmantot funkciju "Pacelt roku", kas liek uz robota galvas mirgot gaismiņai, tādējādi norādot, ka skolnieks ir pacēlis roku.

Robots ir viegli pārvietojams, tāpēc to var ņemt līdzi arī starpbrīžos, piemēram, pie pusdienu galda ar klasesbiedriem. Turklāt tam ir funkcija, kas ļauj izvēlēties emociju, kas tiek attēlota robota acīs, skaidro Florence Salisberija, uzņēmuma "No Isolation" mārketinga direktore.

"Ilgstošas prombūtnes laikā, kad klasesbiedri ilgāku laiku nevar satikties, šis robots palīdz komunicēt un uzturēt savstarpējās attiecības. Šis faktors ir svarīgs bērniem ar veselības traucējumiem," saka uzņēmuma mārketinga direktore.

Apvienotajā Karalistē un Vācijas skolās "AV1" robots jau ir ierasta prakse, un tas tiek aktīvi integrēts izglītības sistēmā. Robots darbojas, izmantojot Wi-Fi, tāpēc skolai ir jānodrošina kvalitatīvs interneta savienojums, lai signāls būtu stabils.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu