Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Latvijas izcelsmes futbolists pārstāvēs Angliju turnīrā Spānijā

Duglass Lukjanciks.
Duglass Lukjanciks. Foto: "Instagram"

Anglijas Premjerlīgas kluba "Everton" jaunatnes sistēmas vārtsargs Duglass Lukjanciks izsaukts uz Anglijas U-18 futbola valstsvienību.

Anglijas futbola federācija atklājusi sastāvu, kas dosies uz Spānijas pilsētā Marveljā notiekošo turnīru.

Starp vārtsargiem iekļauts arī latviešu izcelsmes futbolists Lukjanciks. Septembrī viņš debitēja Anglijas U-18 izlases vārtos pret Franciju, uzvarot pēcspēles sitienu sērijā. Mača laikā Lukjanciks vārtus ielaida tikai vienreiz – 1:1. 11 metru sitienu sērijā viņš bija izcils, veicot divus atvairījumus un saglabājot vārtus neskartus.

11. oktobrī Anglijas U-18 izlase startēs Marveljas turnīrā ar spēli pret Zviedrijas vienaudžiem. Panākuma gadījumā angļi sacentīsies ar Ukrainas un Nīderlandes pāra uzvarētāju.

16 gadus vecais Lukjanciks šobrīd pārstāv Anglijas Premjerlīgas kluba "Everton" jaunatnes komandu. Pēdējo sezonu laikā viņš ir aizvadījis astoņas spēles U-18 komandas rindās. Lukjanciks divreiz stājies arī Anglijas U-17 izlases vārtos. Viņš tiek uzskatīts par vienu no talantīgākajiem jaunajiem vārtsargiem valstī.

Iepriekš bija ziņas par interesi Lukjancikā no Anglijas čempiones Mančestras "City". Tomēr slavenais žurnālists Fabricio Romano, kuram ir vairāki tuvi avoti pasaules vadošajos futbola klubos, to noliedza.

Liverpūles "Everton" redz daudzsološo spēlētāju kā nākotnes pirmo vārtsargu. Viņš atrodas "Everton" sistēmā kopš U-12 vecuma grupas. 2024. gada vasarā Lukjanvciks pagarināja vienošanos ar komandu uz vēl diviem gadiem. Jau rītdien, 9. oktobrī, viņš sasniegs 17 gadu vecumu un varēs parakstīt profesionālu līgumu ar klubu.

Lukjancikam ir dubultā pilsonība – angļu un latviešu. Tāpēc pastāv iespēja, ka viņš nākotnē varētu spēlēt arī Latvijas izlasē.

2023./24. gada sezonā "Everton" finišēja 15. vietā Anglijas Premjerlīgā, lielāko daļu sezonas cīnoties par palikšanu līgā. Šosezon Liverpūles komanda atrodas 16. vietā pēc septiņām spēlēm. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu