Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

"Viņš to ir pelnījis." Šilovs sezonu sāks kā "Canucks" pirmais vārtsargs

Artūrs Šilovs.
Artūrs Šilovs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Ceturtdien, 10. oktobrī, Nacionālajā hokeja līgā (NHL) sezonu sāks Vankūveras "Canucks". Komandas vārtus sargās latvietis Artūrs Šilovs, atklājis galvenais treneris Riks Tokets.

Kopš iepriekšējās sezonas ar veselības problēmām cīnās "Canucks" pirmais vārtsargs amerikānis Tačers Demko, kurš nevarēs spēlēt vēl vismaz trīs vai četras nedēļas, trešdien paziņoja Vankūveras klubs.

Tāpēc komandas vārtu sargāšana sezonas sākumā tiks uzticēta Šilovam un somam Kevinam Lankinenam, kurš komandai pievienojās 2024. gada augustā. Vēl "Canucks" sastāvā atrodas Latvijas hokejists Teodors Bļugers.

Tokets slavēja Šilova darbu saspringtās situācijās un treniņnometnē, ziņoja laikraksts "The Province".

"Viņš to ir pelnījis," sacīja Tokets, norādot uz to, ka Šilovs sezonu sāks kā "Canucks" pirmais vārtsargs.

2023./24. gada sezonā Šilovs vārtus sargāja četrās NHL regulārās sezonas spēlēs, kā arī desmit Stenlija kausa izcīņas dueļos. Savukārt Lankinens piedalījās 24 mačos Nešvilas "Predators" sastāvā. Tādējādi komandas galvenais treneris atzina, ka Šilovu viņš pazīst labāk. Tomēr tas nenozīmē, ka latvietim nebūs jākonkurē ar Lankinenu.

"Nezinu, kurš spēlēs lauvas tiesu no spēlēm," sacīja "Canucks" galvenais treneris. "Lankinens mums palīdzēs spēlēs pret komandām, kuras ar ripu spēlē dziļumā (aiz vārtiem). Tā ir spēles nianse, kura Artūram ir jāuzlabo, un viņš pie tās piestrādā."

NHL pirmssezonā Šilovs vārtus sargāja trīs spēlēs, divās uzvarot un tiekot atzīts par vienu no trīs labākajiem spēlētājiem. Savukārt Lankinens laukumā devās divos mačos, zaudējot abus. Somu vārtsarga atvairīja 89,8% no visiem izdarītiem metieniem, bet Šilovs 91,7%.

"Canucks" sezonas pirmo spēli aizvadīs 10. oktobrī plkst.5 pēc Latvijas laika. Vankūveras komanda savā laukumā spēkosies ar Kalgari "Flames".

Iepriekš tika ziņots, ka "Canucks" neaizsargāto spēlētāju sarakstā ievietoja čehu vārtsargu Jirži Pateru, kuru izvēlējās Bostonas "Bruins", taču tagad 25 gadus vecais hokejists atgriezies Vankūveras kluba rīcībā.

Patera un 24 gadus vecais Baltkrievijas vārtsargs Ņikita Tolopilo sezonu sāks fārmklubā – Amerikas hokeja līgas (AHL) komandā Abotsfordas "Canucks".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu