Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Ieslodzītie sacentīsies starptautiskajā tiešsaistes šaha turnīrā

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Lysenko Andrii/Shutterstock

Otrdien norisināsies starptautisks tiešsaistes šaha turnīrs ieslodzītajiem "Chess for Freedom", informē Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Starpkontinentālajā tiešsaistes šaha čempionātā ieslodzītajiem Latviju pārstāvēs Jelgavas cietuma, Iļģuciema cietuma un Rīgas Centrālcietuma komandas.

IeVP sadarbībā ar Starptautisko šaha federāciju (FIDE) kopš 2022.gada organizē regulāras šaha nodarbības brīvprātīgo, šaha meistara Sergeja Kļimakova un Cietuma šaha kluba dibinātāja un līdera Daiņa Miķelsona pavadībā.

2023.gada čempionātā Jelgavas cietuma komanda ieguva 18.vietu starp pasaules valstīm un komandām.

Pirms šaha turnīra atklāšanas sākuma plkst.12 Iļģuciema cietuma sieviešu šaha komandai teikt uzmundrinājuma vārdus aicināta FIDE rīkotājdirektore un valdes priekšsēdētāja vietniece Dana Reizniece-Ozola.

FIDE organizētais čempionāts jau ceturto gadu apvienos ieslodzītos no 51 pasaules valsts ar vairāk nekā 120 komandām - vīriešu, sieviešu un jauniešu sastāvā.

FIDE darbības mērķis ieslodzījuma vietās ir ar šaha palīdzību mācīt ieslodzītajiem izdarīt labāku izvēli un apzināti rīkoties ne tikai šaha spēlē, bet arī dzīves situācijās, lai nestu labumu kā indivīdam tā sabiedrībai kopumā.

Šaha treniņu pozitīvos rezultātus atzīst ne tikai ieslodzītie, bet arī brīvprātīgie un nodarbinātie, norāda IeVP.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu