Šodienas redaktors:
Eva Gaigalniece

"Michelin" oktobra beigās nosauks labākos Latvijas restorānus (1)

"Michelin" zvaigznes. Ilustratīvs attēls.
"Michelin" zvaigznes. Ilustratīvs attēls. Foto: sylv1rob1/Shutterstock.com

"Michelin" 24. oktobrī paziņos Latvijas restorānus, kuri tiks iekļauti 2025. gada "Michelin" ceļvedī, kā arī nosauks restorānus, kas saņems "Michelin" zvaigznes, aģentūru LETA informēja "Michelin" ceļveža sadarbības partnera Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvji.

Pērn ceļvedī tika iekļauti 26 restorāni - 19 restorāni, kuri atrodas Rīgā, un septiņi restorāni, kuri atrodas ārpus galvaspilsētas. To starpā ir viens restorāns ar vienu zvaigzni, trīs "Bib Gourmand" restorāni un 22 citi ieteiktie restorāni, no kuriem viens ir atzīmēts ar Zaļo zvaigzni.

"Max Cekot Kitchen" ir pirmais restorāns Latvijā, kas saņēmis "Michelin" zvaigzni. Restorāna šefpavārs Maksims Cekots norāda, ka zvaigznes iegūšana būtiski veicināja "Max Cekot Kitchen" atpazīstamību un jaunu klientu pieplūdumu.

"Michelin" ceļveža atzinību "Bib Gourmand" par kvalitatīvu un meistarīgu ēdienu gatavošanu 2024.gadā ieguva trīs Rīgas restorāni - "Milda", "Shōyu" un "Snatch". Savukārt "Pavāru māja" ir pirmais Latvijas restorāns, kuram piešķirta "Michelin" Zaļā zvaigzne, ar kuru tiek atzīmēti restorāni, kas ir nozares līderi attiecībā uz ilgtspējīgas gastronomijas praksi.

"Michelin" 2024.gada ceļvedī iekļauti arī "36.Line", "3 Chefs", "Akustika", "Aqua Luna", "Barents", "Barents Cocktail & Seafood Bar", "Chef's Corner", "COD", "Entresol", "Ferma", "H.E. Vanadziņš", "John", "Kest", "Le Dome", "MO", "Neiburgs", "Riviera", "Tails", "Tauro", "Whitehouse" un "Zoltners".

"Michelin" zvaigznes tiek piešķirtas restorāniem, kas piedāvā izcilus ēdienus, ievērojot piecus kritērijus: sastāvdaļu kvalitāti, garšu harmoniju, tehnikas meistarību, šefpavāra personību, kas izpaužas viņa virtuvē, un konsekvenci gan visā ēdienkartē, gan arī laika ritējumā.

Zvaigznes tiek piešķirtas uz vienu gadu - pēc tam žūrija atkārtoti apmeklē restorānu. Viena "Michelin" zvaigzne tiek piešķirta restorāniem par "augstas kvalitātes pavārmākslu, kur ir vērts piestāt", divas - par "izcilu pavārmākslu, kuras dēļ var novirzīties no plānotā maršruta" un trīs - par "izcilu virtuvi, kas pelnījusi īpašu braucienu".

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu