Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Spānijā viltus Breds Pits izkrāpis no divām sievietēm 362 000 ASV dolārus (1)

Breds Pits.
Breds Pits. Foto: Isaaack/ Shutterstock

Spānijas policija arestējusi piecus cilvēkus, kas apsūdzēti par divu sieviešu apkrāpšanu 362 000 ASV dolāru jeb 330 000 eiro apmērā. Viņi tiešsaistē bija uzdevušies par Holivudas zvaigzni Bredu Pitu, vēsta CNN.

No vienas sievietes krāpnieki izkrāpuši 195 000 ASV dolāru jeb 177 000 eiro, bet no otras 167 000 ASV dolāru jeb 152 000 eiro. Policijai izdevās no šīs summas atgūt 95 000 ASV dolāru jeb 86 000 eiro.

Ar cietušajām krāpnieki sazinājās ar Breda Pita fanu vietnes starpniecību, spējot pārliecināt, ka aktieris vēlas kopā ar viņām investēt dažādos projektos, paziņoja policija.

"Lai atrastu savus upurus, kibernoziedznieki izpētīja viņu sociālos tīklus un izveidoja psiholoģisko profilu, atklājot, ka abas sievietes ir neaizsargāti, kas cieš no depresijas un jūtu trūkuma," teikts paziņojumā.

Sievietes esot ticējušas, ka viņas gaida romantiskas attiecības un kopīga nākotne ar Bredu Pitu.

Abas sievietes bija veikušas vairākus bankas pārskaitījumus personai, kuru viņas uzskatīja par Pitu, līdz saprata, ka ir apkrāptas, un vērsušās policijā.

Izmeklētāji atklāja, ka krāpšanas ietvaros, izmantojot viltotus personu apliecinošus dokumentus, tika izveidots banku kontu tīkls. Tika izmantoti arī "mūļi", kas apmaiņā pret nelielu samaksu palīdzēja atmazgāt naudu, izmantojot savus bankas kontus.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu