Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

VIDEO Izraēla veikusi vienu no spēcīgākajiem uzbrukumiem "Hizbollah" mērķiem Beirūtas dienvidos (1)

Foto: Reuters/ScanPix

Izraēla naktī uz 6. oktobri veikusi intensīvus gaisa uzbrukumus šiītu kustības "Hizbollah" mērķiem Beirūtas dienvidos.

Libānas Nacionālā ziņu aģentūra vēstīja, ka "Hizbollah" bastionam Beirūtas dienvidos veikti vairāk nekā 30 uzbrukumi, kas bija dzirdami visā Libānas galvaspilsētā. Starp mērķiem bijusi arī degvielas uzpildes stacija.

Tas bijis viens no spēcīgākajiem uzlidojumiem, kopš Izraēla pagājušajā nedēļā pastiprināja savu bombardēšanas kampaņu.

Izraēlas armija paziņoja, ka "veikusi virkni triecienu vairākām ieroču noliktavām" un infrastruktūrai, uzsverot, ka veikti "daudzi pasākumi, lai mazinātu civiliedzīvotāju ievainojuma risku".

"Hizbollah" savukārt ziņoja, ka apšaudījusi Izraēlas karavīrus ar artilēriju pie Libānas dienvidu robežas un palaidusi dronus uz Izraēlas armijas bāzi.

Pirmdien apritēs gads kopš palestīniešu grupējums "Hamās" sarīkoja slaktiņu Izraēlā, izraisot karu Gazas joslā. Izraēla gatavojas iespējamiem uzbrukumiem un citiem incidentiem šajā dienā.

Karš Gazas joslā turpinās, un pēdējās nedēļās saasinājusies arī situācija Libānas dienvidos. Izraēlas armija paziņoja, ka kopš pirmdienas, kad Izraēla sāka sauszemes operācijas pret "Hizbollah" Libānas dienvidos, nogalināti kopumā aptuveni 440 "Hizbollah" kaujinieki.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu