Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Viļņas proģimnāzijas pavāri apsūdzēti par vardarbību pret skolnieci ar cukura diabētu

Skolas ēdnīca.
Skolas ēdnīca. Foto: Edijs Pālens/LETA

Kādai Viļņas ziemeļu apkaimes proģimnāzijas skolniecei bija nepieciešama mediķu palīdzība pēc incidenta ar skolā strādājošām pavārēm. Citu bērnu priekšā uz meiteni kliedza, kā arī viņa tika apvainota par meli, vēsta lietuviešu medijs "LRT".

Par psiholoģisko vardarbību pret bērnu tika informēta policija un Bērnu tiesību aizsardzības dienests, un direktore pieprasīja nomainīt pavārus, kas pret bērnu vardarbīgi izrīkojušies.

Taču direktores vēstules dienestiem un ēdināšanas uzņēmumam varētu būt tik pat kā nebijuši – vardarbībā apsūdzētie pavāri turpina strādāt skolā.

Pēc incidenta skolā iesaistītajai jaunajai meitenei ar veselības problēmām sākās lēkme.

"Pēc atgadījuma skolas ēdnīcā man piezvanīja direktore, teica, ka nav izdevies meitu nomierināt. Viņa bijusi ļoti satraukta, cukura līmenis asinīs pacēlies līdz 17, un ar viņas slimību tas nav iespējams, viņas cukurs tik daudz standarta situācijās nepalielinās.

Tomēr ikreiz, kad viņa kļūst nervoza, viņas cukura līmenis asinīs sāk paaugstināties. Tā bija lēkme," stāsta mazās meitenes mamma.

Skolniece bija ieradusies ēdnīcā pēc savām bezmaksas pusdienām, taču tās nesaņēma.

"Pavāri zināja, ka viņai ir diabēts, tādēļ viņai jāpaēd laicīgi. Tomēr, kamēr nebija atnākusi skolotāja, viņai nekas netika dots," stāsta mamma.

Pēc viņas teiktā, meita publiski, citiem bērniem dzirdot, tika nosaukta par meli un "aicināta ubagot ēdienu". To apstiprināja arī proģimnāzijas direktore Ligita Visockiene, kura piekrīt, ka notikušais ir vardarbība pret bērnu.

"Šāda uzvedība pret bērnu ir nepieņemama, tiek pārkāptas robežas. Paaugstinātā tonī pazemojot bērnu citu priekšā – tā ir psiholoģiska vardarbība. Un tajā pašā dienā tika izsaukta policija. Gribēju reģistrēt iesniegumu par iespējamu vardarbību pret bērnu, taču viņi teica, ka notikušais nav viņu kompetencē," stāsta direktore.

Viņa pieprasīja, lai ēdināšanas uzņēmums nomaina darbiniekus, taču skolā turpināja strādāt tie paši pavāri.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu