Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Medijs atklāj Vuhledaras ieņemšanas dzīvā karaspēka izmaksas Krievijai

Iznīcināts Krievijas armijas tanks. Ilustratīvs attēls.
Iznīcināts Krievijas armijas tanks. Ilustratīvs attēls. Foto: Godlikeart/Shutterstock

Kaujās par Doneckas apgabala Vuhledaras pilsētu Krievijas armija zaudēja tūkstošiem karavīru, ņemot vērā smagi ievainotos, bojāgājušos un pazudušos, 155. un 40. jūras kājnieku brigāde vien pie Vuhledaras varētu būt zaudējusi vairāk nekā 2100 cilvēku, secināts BBC Russia veiktajā analīzē.

Medijs uzsver, ka Krievijas zaudējumi ieilgušajos uzbrukumos Vuhledarai neaprobežojas tikai ar minēto brigāžu militārpersonām.

Jo īpaši kauja par Vuhledaru nodarīja nopietnu postu arī Krievijas motorizēto strēlnieku bataljonam "Aļga", kuri tika iedzīti slazdā 6. februārī. Bojā gāja vismaz 27 karavīri, vairāk nekā 60 ievainoti un vairāk nekā desmit joprojām pazuduši bez vēsts.

BBC Russia norāda, ka, pamatojoties uz pieejamajiem datiem, iespējams apstiprināt, ka 155. jūras kājnieku brigāde zaudējusi vismaz 211 kareivjus un 42 pazuduši bez vēsts, bet 40. Melno berešu brigāde zaudēja 72 karavīrus un 19 virsniekus, tostarp viena bataljona komandieri Sirenu Lubsanovu.

"Zaudējumos, ko aprēķinājām 155. un 40. brigādei, ir iekļauti tikai tie karavīri, par kuru nāves gadījumiem tika ziņots (..) un kuru dienesta vietu mēs varējām apstiprināt. Reālo "melno berešu" skaitu, kas nogalināti uzbrukumā Vuhledarai varētu būt aptuveni divas reizes lielāks - apmēram 570 cilvēku.

Ņemot vērā bezvēsts pazudušos, no kuriem lielākā daļa, visticamāk, gājusi bojā, reālais uzbrukumā nogalināto jūras kājnieku skaits varētu pieaugt līdz 700 cilvēkiem," teikts publikācijā.

Medijs uzsver, ka nav iespējams droši identificēt smagi ievainotos 155. un 40. jūras kājnieku brigāžu karavīrus. Tāpēc, ņemot vērā visus pieejamos datus, to skaits, kuri 155. un 40. brigādē ievainojumu dēļ nevar piedalīties kaujās, varētu būt aptuveni 1400 cilvēku. 

Kopējais 155. un 40. brigāžu zaudējumu skaits pie Vuhledaras varētu būt līdz 2100 cilvēkiem, kas ir līdz 40% no vienību regulārā spēka.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu