Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Anglijā zaglis izkar saimnieces veļu, pagatavo maltīti un izmazgā grīdas (3)

Zaglis. Ilustratīvs foto
Zaglis. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Kāda sieviete, atriežoties mājās, saskārās ar visnotaļ neparastu situāciju. Viņas konstatēja, ka prombūtnes laikā mājā ir paviesojies garnadzis, kurš citādi nevēlamās "ciemošanās" laikā izkāra viņas veļu, nolika plauktos pirkumus un uz plīts pagatavoja maltīti, vēsta BBC.

Par 16. jūlijā pastrādāto neparasto zādzību 36 gadus vecajam Damianam Vojņilovičam 3. oktobrī Kārdifas kroņtiesā tika piespriests 22 mēnešu cietumsods.

Sieviete tiesā sacīja, ka jūlijā atgriezās mājās no darba un atklāja, ka dārzā ir pārvietoti priekšmeti un viņas atkritumu tvertne ir iztukšota. Pieredzot šādu zādzību, viņai kādu laiku bijis bail uzturēties savās mājās.

Kramplauzis atstāja viņai zīmīti, kurā bija teikts: "Neuztraucieties, esiet laimīga, paēdiet."

Tiesa arī tika atklāts, ka zaglis bija uzpildījis putnu barotavas un pārvietojis augu podi.

Mājā no iepakojuma bija izņemts apavu pāris, bet to iepakojums ievietots atkritumu tvertnē.

Prokurore Alise Saiksa sacīja, ka maltīte tika pagatavota, izmantojot priekšmetus no sievietes virtuves.

Iepirkumu maisiņos atstātie produkti bija ievietoti ledusskapī, kas bija pārkārtots.

Atkritumu tvertnē bija iemesti virtuves piederumi, bet to vietā bija izlikti jauni, kas arī bija palikuši iepirkumu maisiņos.

Sievietes zobu birstei bija nomainīts zobu birstes uzgalis, mājā bija izmazgātas grīdas, bet netīrā ūdens spainis atstāts ārpusē.

Zādzības upure arī atklāja, ka viņai tika atstāta sarkanvīna pudele, kurai blakus nolikta glāze un pudeļu attaisāmais, bet uz viesistabas galda bija novietota bļoda ar konfektēm.

Tiesā cietusī stāstīja, ka viņas kaimiņiene redzējusi kādu izkaram viņas izmazgāto veļu.

"Es centos saprast, vai tas ir kāds, kurš mani pazīst, vai notiekošais kļūs par vajāšanas gadījumu, vai šis cilvēks zina, ka es dzīvoju viena un vai kāds mani noskatījis par savu upuri," sacīja sieviete, kura pēc notikušā baidījās palikt savās mājās, tādēļ brīdi dzīvoja pie drauga.

Vojņilovičs, kuram Anglijā nav noteiktas dzīvesvietas, tika apsūdzēts par vēl kādas zādzības pastrādāšanu un abās atzina savu vainu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu