Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

VIDEO "Viss pazudis". Garnadži nozaguši titulētā paralimpieša Aigara Apiņa tehniku vairāku desmitu tūkstošu apmērā (1)

Latvijas paravieglatlēts Aigars Apinis
Latvijas paravieglatlēts Aigars Apinis Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Titulētais paralimpietis Aigars Apinis piedzīvojis nepatīkamu atgadījumu. Viņa privātmāju Birzgales pagastā apmeklējuši zagļi, kas, visticamāk, jau pirms tam rūpīgi izpētījuši teritoriju. Garnadži tumsas un lietus aizsegā no īpašuma izveda tehniku vairāku desmitu tūkstošu vērtībā, vēsta raidījums "Degpunktā".

Par nodarītajiem zaudējumiem ģimene uzzināja vien no rīta, kad Aigara brālis Gundars devās uz darbu. Pēdas, kas atstātas zālienā, ļāva noprast, ka diennakts tumšajā laikā kāds pastrādājis noziegumu.

"Ir redzamas pēdas. Garāžā bija kvadricikls, zāles pļāvējs, dažādi instrumenti. Redzot sliedes, man uzreiz palika slikti ap dūšu. Vēru vaļā garāžu un ieraudzīju, ka viss paņemts," stāsta Gundars.

Iztukšota ne tikai garāža, bet savākti arī citi transportlīdzekļi, kas atradās īpašumā. Kopējā nozagto instrumentu vērtība ir aptuveni 40 000 eiro.

Gundars arī ir neizpratnē par sava mājdzīvnieka neierasto uzvedību, tādēļ neizslēdz iespēju, ka dzīvnieks kādā veidā ticis ietekmēts, jo tik mierīgs no rīta viņš nekad neesot bijis.

Vīrietis ir sarūgtināts par mantisko zaudējumu, taču domā, ka šī situācija varēja beigties arī traģiski, ja tomēr kāds no mājiniekiem vēlajā nakts stundā būtu pamanījis rosību aiz loga. "Ja es būtu pamodies, varbūt es šodien ar jums nemaz nerunātu," viņš sacīja.

Aigars garāžā turējis savu kvadriciklu, ar kuru regulāri pārvietojies pa tuvējo apkārtni. Viņš stāsta, ka tas bija kā viņa otrās kājas. Ar to viņš brauca uz laukiem.

Ja kāds ir manījis pazudušās ierīces vai arī ko dzirdējis par aizvadītās nakts notikumiem, aicinām zvanīt uz ekrānā redzamajiem tālruņa numuriem vai arī sazināties ar Valsts policiju.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu