Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

VIDEO Identificēšanās ar kaķi vai suni. Bērnu vidū parādījies jauns trends

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Bērnu vidū parādījusies jauna tendence - identificēšanās ar kaķi vai suni. Proti, bērni tēlo, ka ir kaķi vai suņi, dažreiz arī rej, ēd kaķu barību un ņaud. Tomēr vecākus satrauc bērnu jaunā nodarbošanās, vēsta raidījums "Bez Tabu".

To, ka arī mūsu pašu bērnu un jauniešu vidū šāda nodarbe aktuāla, apstiprina arī bērnu vecāki sociālajos portālos.

Kāda mamma stāsta, ka viņas meita ar draudzeni bija aizrāvušās ar šo tendenci. Sākumā esot licies, ka tā ir tāda nevainīga spēle un masku taisīšana, taču beigās meita jau tā aizrāvās, ka bija ieciklējusies uz to, ka visiem viņas jāpieņem kā zvēri.

Arī cita mamma stāsta, ka viņas meita taisa maskas, staigā uz četrām, filmē video.

Paši jaunieši, kā arī māmiņas internetā cilvēkus dzīvnieku maskās dēvē dažādi – kvadroberi, furiji vai teriani. Literatūras avoti internetā skaidro, ka "furriji" ir cilvēki, kuriem patīk dzīvnieku tēli un tāpēc cilvēks uz brīdi pārņem dzīvnieka izskatu vai pārvietošanās veidu. Turpretim "teriani" ir cilvēki, kuri sevi uzskata par dzīvniekiem. Abi nodarbojas ar "kvadrobiku" – 2000 gadu sākumā attīstījušos sporta veidu – skriešanu četrrāpus.

Bērnu un jauniešu psihoterapeits stāsta, ka šāda tendence – identificēties ar dzīvnieku – novērojama pēdējo gadu laikā, tomēr uzskata – bērnam ir jānosaka striktas robežas, jo bērns nav suns vai kaķis.

Vienlaikus terapeits norāda, ka visi trendi ir pārejoši un, ņemot vērā, ka popularitāti zaudē dzimuma identitātes trends, ar laiku izsīks arī mūsu analizētie.

Pagaidām šī nodarbe, trends ir tik jauns un vēl nav tik populārs Latvijā, lai kāds būtu kompetents to komentēt.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu