Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Krauze rosina stingrāk pārbaudīt ēdienu piegādātāju sniegtos pakalpojumus

Zemkopības ministrs Armands Krauze.
Zemkopības ministrs Armands Krauze. Foto: Zane Bitere/LETA

​Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Krauze un PVD ģenerāldirektors Māris Balodis vienojušies, ka nepieciešami uzlabojumi pašreizējā kārtībā, uzņēmumiem sniedzot iedzīvotājiem garantiju par saņemto pakalpojumu kvalitāti un nepieciešamo higiēnas prasību ievērošanu, vēsta ZM.

ZM pārstāvji norāda, ka pašreizējie normatīvie akti nenosaka higiēnas apmācības un obligātās veselības pārbaudes darbiniekiem, kuri piegādā fasētus pārtikas produktus, tos izplata mazumtirdzniecībā, tāpēc tiks arī izvērtēta nepieciešamība veikt izmaiņas konkrētajos tiesību aktos.

PVD norāda, ka ēdienu piegādes uzņēmumiem ir stingrāk jāraugās uz kurjeru atlasi, to apmācībām higiēnas jautājumos, kā arī jāuzlabo paškontroles procesi, lai pārliecinātos, ka personas, ar kurām noslēgti līgumi par ēdiena piegādi, ne tikai izprot pārtikas drošuma pamatprincipus un higiēnas prasības, bet tās arī ikdienā strikti ievēro.

Kā norāda ZM, viens no risinājumiem paškontroles nodrošināšanai ir kurjeru identificēšanas sistēmas izveide. Sūdzību gadījumā tas gan uzņēmumam, gan kontrolējošajai iestādei ļautu ātri identificēt konkrētu kurjeru.

Tāpat ZM rekomendē ēdienu piegādes uzņēmumiem ierīkot atsevišķu telpu pārvadāšanas somu uzglabāšanai un tīrīšanai, nodrošinot arī nepieciešamos tīrīšanas un dezinfekcijas līdzekļus.

PVD eksperti jau tikušies ar SIA “Bolt Services LV” pārstāvjiem, lai informētu par nepieciešamajiem uzlabojumiem ēdienu piegādes servisā. Tikšanās laikā uzņēmums apliecināja, ka jau ir veicis un tuvākajā nākotnē plāno veikt vairākus uzlabojumus savā darbībā. Tuvākajā laikā plānota saruna arī ar SIA "Wolt Latvija" pārstāvjiem, vēsta ZM pārstāvji.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu