Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

FOTO un VIDEO Ilūkstes ielas daudzīvokļu nama ugunsgrēkā cietis arī bērns

Ugunsgrēks Ilūkstes ielā
Ugunsgrēks Ilūkstes ielā Foto: TVNET

Trešdien, 2. oktobrī, Ilūkstes ielā Rīgā piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī izcēlās ugunsgrēks. Ugunsdzēsējiem ar glābšanas masku palīdzību nācās evakuēt tos, kuri dzīvokļos vairs nespēja uzturēties. Tomēr ugunsgrēkā cieta divi cilvēki, tostarp bērns, vēsta raidījums "Degpunktā".

Šobrīd katrs iedzīvotājs  savu mājvietu cenšas atbrīvot no kvēpiem un dūmu aromāta, taču ir skaidrs, ka ar ugunsgrēka sekām nāksies sadzīvot vēl kādu laiku. Dzīvokļa īpašnieks esot atklājis, ka jau iepriekš mājoklī bijušas problēmas ar elektroinstalāciju, tādēļ šoreiz, iespējams, pie vainas bijis īssavienojums.

Tikmēr otrā stāva iedzīvotāji ugunsgrēku izjutuši pavisam tuvu. Šajā stāvā liesmu radītais karstums bijis tik liels, ka pie sienas pieliktā norāde par otro stāvu ir sakususi un daļēji atlocījusies.

Sieviete, kura dzīvo otrajā stāvā, saka lielu paldies ugunsdzēsējiem, kas pastāvīgi rūpējušies par iedzīvotāju drošību un veselību.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes 6. daļas komandieris Zahars Vorobjovs informēja, ka karstuma 

VUGD RRP 6. daļas komandieris ietekmes dēļ arī tika bojāta kāpņu telpa dzīvojamajā mājā. Ugunsgrēkā izglābti kopumā 11 cilvēki, tostarp arī bērns, kurš cieta un tika hospitalizēts. Savukārt otrs cietušais ir pats dzīvokļa īpašnieks, kurš pats bija centies apdzēst liesmas un izglābt savu īpašumu.

No ugunsgrēka tika evakuēti arī trīs dzīvnieki. Ugunsdzēsējs uzsver, ka dzīvoklī netika atrasts dūmu detektors, kas agrāk brīdinātu par tuvojošos nelaimi.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu