Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Krievija atgriežas pie bartera – skaidras naudas vietā maksās ar mandarīniem

Foto: Shutterstock

Krievijas uzņēmumi ar Pakistānu izveidojuši bartera sistēmu, kas neprasa norēķinus naudā. Tas tiek darīts, lai pārvarētu izaicinājumus, kurus radījušas Rietumu sankcijas, ziņo "The Moscow Times".

Šis līgums tika noslēgts Pakistānas un Krievijas tirdzniecības un investīciju forumā Maskavā. Agresorvalsts aģentūra TASS ziņo, ka pirmais uzņēmums, kas izmantos šo mehānismu, būs "Astarta-Agrotrading", kas Pakistānai piegādās turku zirņus un lēcas. Savukārt Pakistānas uzņēmums "Meskay+Femtee" piegādās mandarīnus un rīsus.

Saskaņā ar līgumu Krievija eksportēs 20 000 tonnu turku zirņu apmaiņā pret tādu pašu apjomu rīsu. Cits līgums paredz, ka Krievija nosūtīs Pakistānai 15 000 tonnu turku zirņu un 10 000 tonnu lēcas apmaiņā pret 15 000 tonnu mandarīnu un 10 000 tonnu kartupeļu.

Pakistānas tirdzniecības ministra vietnieks Nasirs Hamids apgalvo, ka apmaiņas sistēma tika izveidota "savstarpējo norēķinu grūtību" dēļ.

Šī nav pirmā šāda Krievijas iniciatīva – augustā Krievija ar Ķīnu apsprieda atgriešanos pie bartera darījumiem, īpaši metālu un lauksaimniecības jomā. Tomēr projekta īstenošana norit lēni.

Šādas vienošanās iepriekš bija noslēgtas starp Padomju Savienību un komunistisko Ķīnu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu