Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

VIDEO Sesijās drīkst smēķēt un lamāties. Pašpasludināta psiholoģe "Tik Tok" reklamē savus pakalpojumus

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Platformā "Tik Tok" kāda sieviete reklamē savus psihologa pakalpojumus, norādot, ka sesijās drīkst smēķēt, lamāties, sēdēt gultā – izpaust visas emocijas un domas. Tomēr, pārbaudot personas vārdu un uzvārdu sertificēto psihologu reģistrā, atklājas, ka viņa šādus pakalpojumus sniegt nedrīkst, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Psiholoģe vārdā Gloria sociālajos tīklos neslēpj, ka vēl ir ceļā uz augstāko izglītību psiholoģijā, taču tas topošajai speciālistei neliedz reklamēt savus pakalpojumus.

Viņa sevi raksturo kā psiholoģi bez robežām, publicējusi arī plaša spektra piedāvājumu, sākot ar sesijām, kurās palīdzēšot risināt domstarpības ar vecākiem un draugiem, beidzot pat ar konsultācijām par izdegšanu, trauksmi un atkarībām.

Tomēr Psihologu sertifikācijas padomes priekšsēdētāja Rita Niedre norāda, ka studenti šādus pakalpojumus sniegt nedrīkst.

Tā kā Gloriu psihologu reģistrā neatrod, ta iepriekš pieminētās konsultācijas viņa nedrīkst ne piedāvāt, ne sniegt. Viņa šobrīd ir trešā kursa psiholoģijas studiju studente Rīgas Stradiņa universitātē.

Turklāt ar augstāko izglītību vien nepietiek, lai kļūtu par psihologu. Topošajam speciālistam vēl gadu jānostrādā pieredzējuša kolēģa vadībā.

Šobrīd psiholoģijas studente dzēsusi izvietotās reklāmas ar saviem pakalpojumiem, norādot, ka vēlējusies vien pievērst uzmanību. Gloria atvainojas par maldinoši ievietotu reklāmu. Viņa esot apguvusi garīgās un personīgās izaugsmes kursus. Proti, viņa klientiem palīdzot personības un dzīves ceļa meklējumos.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu