Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Video Vecrīga piepildīta ar Turcijas futbola faniem. "Galatasaray" miljoniem sekotāju izrāda Latvijas galvaspilsētu

Latvijas čempione futbolā RFS ceturtdien, 3. oktobrī, "Daugavas stadionā" uzņems Turcijas grandu Stambulas "Galatasaray". Viesu komandas fani savas balsis aktīvi ieskandinājuši Vecrīgas krodziņos un Rīgas ielās.

Mača sākums paredzēts plkst. 19.45. RFS savos sociālo tīklu kontos nepilnas divas stundas pirms mača sākuma paziņoja, ka izpārdotas arī visas papildus biļetes, kas iepriekš nebija tirdzniecībā.

"Daugavas stadions" futbola mačā spēj sapulcināt aptuveni 10 500 skatītāju.

RFS ģenerāldirektors Māris Verpakovskis iepriekš intervijā TVNET+ stāstīja, ka "Galatasaray" komandas faniem atvēlēta skatītāju tribīne ar 2500 vietām, taču klubs esot pieprasījis 1000 biļetes.

"Viņiem [turkiem] ir aizķeršanās ar vīzas saņemšanu. Esot bijušas problēmas, kad Turcijas basketbola izlase viesojās Rīgā. Daudzi šo notikumu izmantoja, lai pēc tam paliktu uz dzīvi Eiropā," pastāstīja Verpakovskis.

"Galatasaray" komandai mikroblogošanas vietnē "X" (agrāk "Twitter") ir 15,6 miljoni sekotāju, kuriem Stambulas futbola klubs izveidojis videoklipu, parādot ainiņas ar Latvijas galvaspilsētu Rīgu.

Stundu pēc video publicēšanas tam bija jau 92 tūkstoši skatījumu, 11 tūkstoši "sirsniņu" jeb "patīk" atzīmju. 

RFS ir otrā Latvijas komanda, kas piedalās UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā, kas ir otrs spēcīgākais starptautisks futbola čempionāts pēc UEFA Čempionu līgas. 2009. gadā UEFA Eiropas līgā spēlēja FK "Ventspils".

Pagājušajā nedēļā RFS izbraukumā ar 1:4 piekāpās Rumānijas klubam Bukarestes FCSB, bet "Galatasaray" mājās pieveica Grieķijas komandu Saloniku PAOK ar 3:1.

"Galatasaray" rocība daudzkārt pārsniedz RFS iespējas, par ko liecina spēlētāju kopējā tirgus vērtība. "Transfermarkt" apkopotā informācija rāda, ka tā sasniedz 288 miljonus eiro, kas ir 13. lielākā starp visiem 36 Eiropas līgas klubiem. Tikmēr RFS spēlētāji novērtēti ar 9,40 miljoniem eiro. Un tas ir pats pats lejas gals.

Eirokausos šosezon ieviesta jauna izspēles sistēma. UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā piedalās 36 komandas, kuras visas būs vienā lielā kopvērtējuma tabulā. Astoņas labākās iekļūs uzreiz astotdaļfinālā, bet 9. līdz 24. vietas ieguvējas spēkosies 1/16 finālā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu