Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

FOTO Kravas vilcienos no Baltkrievijas un Krievijas konstatē vairāk nekā 243 000 cigarešu kontrabandu

Kravas vilcienos no Baltkrievijas atrod vairāk nekā 243 000 kontrabandas cigarešu
Kravas vilcienos no Baltkrievijas atrod vairāk nekā 243 000 kontrabandas cigarešu Foto: VID Sabiedrisko attiecību daļa

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, kontrolējot kravas vilcienus, kas iebrauca Latvijā no Baltkrievijas un Krievijas, novērsa 243 200 cigarešu kontrabandu, "Apollo.lv" informēja VID pārstāvji.

Kopā 12 160 paciņas cigarešu bija paslēptas konteinerā starp maisiem ar sauso pienu, feromangāna kravā un vagona konstrukcijā.

Trešdien, 2. oktobrī, Daugavpils preču stacijas muitas kontroles punkta (MKP) amatpersonas veica padziļināto muitas kontroli vagonam, kas bija novirzīts no Indras MKP, kur vilciena sastāvs tika pārbaudīts ar kravu kontroles rentgena iekārtu. Veicot skenēšanas rezultātā iegūto attēlu analīzi, muitas amatpersonām radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu vagonā ar sausā piena kravu.

Veicot muitas fizisko kontroli, tika konstatēts, ka konteinerā starp maisiem ar sauso pienu ir paslēpti iepakojumi ar cigaretēm. Kontroles rezultātā izņemtas 60 000 cigaretes jeb 3000 paciņas cigarešu "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Otrdien, 1. oktobrī, Zilupes MKP amatpersonas, veicot no Krievijas iebraukušā kravas vilciena skenēšanas rezultātā iegūto attēlu analīzi, identificēja aizdomīgas vietas konteinerā ar feromangāna kravu. Kontroles gaitā tika atklāts, ka kravā ir paslēptas desmit kastes ar cigaretēm, bet zem konteinera piestiprināts GPS raidītājs. Konteinerā atradās kopā 100 000 cigarešu jeb 5000 paciņas cigarešu "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt šī gada 27. septembrī ar Indras MKP kravu kontroles rentgena iekārtas palīdzību VID Muitas pārvaldes Riska vadības daļas eksperti identificēja aizdomīgas vietas vagonu konstrukcijā. Veicot muitas fizisko kontroli, muitas amatpersonas konstatēja, ka vagona borta augšējā malā no iekšpuses ir izzāģēts caurums, lai horizontālajā sijā varētu paslēpt cigaretes. Kontrabandas cigaretes bija paslēptas arī vagonā.

Kontroles rezultātā tika izņemtas 83 200 cigaretes jeb 4160 paciņas cigarešu "NZ Gold" un "Queen Superslims" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Kopējā valsts budžetā nesamaksātā nodokļu summa par konstatētajām cigaretēm ir aptuveni 56 800 eiro.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes - tabakas izstrādājumu kontrabandu ievērojamā apmērā, visos gadījumos lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu sākšanu.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu