Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Tuvs Putina sabiedrotais atrasts miris pie Maskavas. Iespējams, viņš nogalināts

Foto: @igorsushko/"X"

Otrdienas, 1. oktobra, vakarā netālu no Maskavas atrasts tuva Putina sabiedrotā Konstantīna Zavizenova līķis. Viņam ar Putinu bijušas ciešas finansiālās saistības, vēsta ASV izdevums "Newsweek", atsaucoties uz Kremļa ziņu aģentūru "RIA Novosti". 

"RIA Novosti" vēsta, ka Zavisenova līķi atrada viņa dēls kādā lauku mājā Maskavas Istras rajonā. Krievijas "tiesībsargājošās" iestādes paziņoja, ka nāve sākotnēji tika uzskatīta par pašnāvību, taču tagad šī versija tiekot apšaubīta.

50 gadus vecais Zavisenovs pēdējo pusotru nedēļu pirms savas nāves pastiprināti lietojis alkoholu, ziņo prokremliskais izdevums "Lenta". 

Viņa dēls mājā uz galda atradis zīmīti un alkohola pudeli, bet citā mājas istabā izdzirdēja šāvienu. "Lenta" arī ziņoja, ka Zavisenova sieva nesen viņu pieķērusi krāpšanā un iesniegusi šķiršanās pieteikumu.

"Konstantīns Zavisenovs, bijušais degvielas, enerģētikas un ogļu rūpniecības ministrs okupētajā "Luhanskas tautas republikā" Ukrainā, Maskavā tika nogalināts ar šāvienu galvā," sociālo tīklu platformā "X" rakstīja ukraiņu politiskais komentētājs Igors Suško. "Viņš caur Kovaļčuku mafijas ģimeni bija cieši saistīts ar Putinu," raksta Suško.

Saskaņā ar Krievijas varasiestādēm pietuvināto "Telegram" kanālu "Cheka-OGPU",  Zavisenovs no 2010. līdz 2016. gadam strādāja par risku pārvaldības nodaļas direktoru enerģētikas kontrolakciju sabiedrībā "Inter RAO", kuras galvenā mītne atrodas Maskavā.

Zavisenova iecelšanas laikā firmu, kas ir viena no lielākajām enerģētikas kompānijām valstī, vadīja Boriss Kovaļčuks, Jurija Kovaļčuka dēls.

Kovaļčuks ir Krievijas miljardieris un oligarhs, kuru Putina kritiķis un Krievijas žurnālists Mihails Žigars raksturojis kā "de facto otro cilvēku Krievijā", bet neatkarīgā raidstacija "Radio Svoboda" viņu sauc par "Putina personīgo baņķieri".

Zavisenovs 2022. gada augustā tika iecelts par tā sauktās Luhanskas tautas republikas degvielas, enerģijas un ogļu industrijas ministru. Viņš 2023. gada jūnijā tika atstādināts no amata.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu