Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

"Man abi ir vienlīdzīgi." Latvijas futboliste un izcilniece pastāsta par sporta apvienošanu ar mācībām

Marina Teļukeviča.
Marina Teļukeviča. Foto: Latvijas Futbola federācija/LFF

Latvijas augstākās sieviešu līgas komandas "RFS Women" futboliste Marina Teļukeviča sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) pastāstīja par mācību savienošanu ar futbolu.

Savainojumu dēļ šosezon Telukeviča spēlējusi salīdzinoši maz, taču kopumā pēdējais gads viņai bijis izaicinājumiem un pārmaiņām bagāts. 2023. gada decembrī jaunā sportiste debitēja Latvijas sieviešu futbola izlasē, bet septembrī sāka studijas.

Telukeviča sāka mācības Latvijas Universitātes Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātē. Viņa studē ārstniecības programmā. UEFA Čempionu līgas spēļu dēļ viņai gan pirmo nedēļu sanāca nokavēt.

"Bija ļoti liels satraukums, pirmā nodarbība bija anatomija, tieši praktiskā nodarbība, kur jau prasīja par kauliem. Uzmeta man krustskriemeli un prasīja: "Kas tas ir?" Bet es taču vēl neko nezinu," atminējās Telukeviča. "Tāds bija mans pirmais iespaids. Pēc tam sapratu, ka šeit man ir ļoti patīkama sistēma – tev iedod informāciju, pārējais jau ir paša rokās, viss jāizdara laicīgi. Kad sapratu sistēmu, ieguvu drošības sajūtu, ka man viss izdosies."

19 gadus vecā futboliste nenoliedz, ka futbols ir apgrūtinājis mācības. Viņai gan nav bijis jāizvēlas starp skolu un sportu.

"Man abi ir vienlīdzīgi, un es cenšos tos sabalansēt," stāstīja Telukeviča. "Ja ir kāda nometne ārzemēs, tad brīvo laiku veltu mācībām. Ja man ir skola, pēc tam treniņš, tad dodos ar divām somām."

Sportiste neuzskata, ka viņai kaut kas traucētu.

"Vienkārši jāpiedomā visu laiku par dienas plānu, jāizvērtē savs veselības stāvoklis, slodze treniņos un mācībās, lai varētu visu sakārtot," stāsta Telukeviča. "Ja to nedara un atstāj pašplūsmā, sākas haoss un izpaliek panākumi gan mācībās, gan futbolā."

Telukeviča skolu pabeidza kā izcilniece. Kā viņa pati atklāj, 12. klasi beidzot, sportistei bija vairāk desmitnieku nekā deviņnieku.

Augstākajā sieviešu līgā Telukeviča debitēja jau 14 gadu vecumā. 2024. gada sezonā viņa laukumā devusies deviņas reizes. Futbolistei nav plānu doties uz ārzemēm – viņa vēlas izsisties Latvijā.

Pilno interviju ar Teļukeviču var izlasīt LFF mājaslapā – "Futbolistes portrets".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu