Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

"Viņš ir melis un krāpnieks." Dubuā treneris pauž dusmas par Usiku (1)

Daniels Dubuā un Oleksandrs Usiks.
Daniels Dubuā un Oleksandrs Usiks. Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules čempiona boksā smagākajā svarā Daniela Dubuā treneris Dons Čārlzs ārkārtīgi nikni izteicies par Oleksandru Usiku, raksta "talkSPORT".

Lielbritānijas bokseris Dubuā 21. septembrī pārliecinoši nosargāja savu pasaules čempionu jostu Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) versijā. Vemblija stadionā viņš bez īpašām problēmām tika galā ar vienu no boksa lielākajām zvaigznēm Entoniju Džošua.

Gadu iepriekš Dubuā skandalozā cīņā zaudēja Usikam, kuram pieder visas pārējās čempionu jostas smagākajā svarā. Cīņas devītajā raundā Dubuā neizturēja ukraiņa ofensīvu un ar taisno sitienu tika nokautēts.

Rezultāts gan tika apvīts ar šaubām, jo piektajā raundā Usiks saļima pēc pretinieka sitiena. Kā lēma tiesnesis, Dubuā iesita viņam zem jostasvietas, kas boksā nav atļauts. Ukrainas bokserim tika dotas aptuveni piecas minūtes atgūties. Pēc cīņas beigām Lielbritānijas boksera komanda pauda neapmierinātību ar tiesneša lēmumu. Dubuā ar savu komandu vēl arvien uzskata, ka sitiens nebija par zemu.

Britu boksera apelācija par rezultātu tika noliegta, bet revanšs netika dots. Tādējādi nav pārsteigums, ka Dubuā komanda vēl arvien jūt rūgtuma sajūtu pret Usiku.

"Usiks ir nepatiess," sacīja Dubuā treneris Čarlzs. "Fantastisks un meistarīgs bokseris, ģēnijs par to, ko viņš ir izdarījis, bet viņš ir nepatiess, melis un krāpnieks."

Čarlzs pieminēja Usika ticību dievam un viena no desmit baušļiem pārkāpšanu.

"Usikam vajadzētu iegūt "Oskaru" par savu aktiermākslu, kad Dubuā viņu nokdaunoja," sacīja Čārlzs. "Viņš bija izslēgts. Es zinu, ko redzēju. Usiks bija spējīgs tēlot un krāpties, lai tiktu atpakaļ. Nekādā gadījumā tas sitiens nebija zem jostasvietas." 

2024. gada 21. decembrī Ukrainas zvaigzne otro reizi tiksies ar Taisonu Fjūriju, kas ir viena no pēdējo gadu gaidītākajām cīņām boksā. Ja Usiks to uzvarēs, viņš, visticamāk, tiksies ar Dubuā, lai vēlreiz apvienotu visas čempionu jostas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu