Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Ķirurgs operējis pacientu ar "Šveices armijas nazi". Kolēģi viņa rīcību uzskata par apšaubāmu

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Mary Mudr/Shutterstock

Anglijā Karaliskajā Saseksas apgabala slimnīcā kāds ķirurgs veicis neatliekamu operāciju, pacienta krūškurvja atvēršanai izmantojot "Šveices armijas nazi", ko parasti izmanto, lai sagrieztu pusdienas. Savu izvēli ārsts pamatojis ar to, ka nespējis atrast sterilu skalpeli, taču kolēģi viņa rīcību uzskata par apšaubāmu, vēsta BBC.

Profesors, klīniskās nolaidības eksperts Greiems Postons atzīst, ka kolēģa rīcība gan pārsteidz, gan biedē. Viņš uzsver, ka nazis, pirmkārt, nav sterils un, otrkārt, tas nav operāciju instruments. Viņš ir neizpratnē par notikušo, jo tur esot bijis jābūt visiem nepieciešamajiem piederumiem.

Tikmēr policija atsevišķi izskata vismaz 105 gadījumus, kas saistīti ar iespējamu medicīnisku nolaidību, tostarp smagu neuzmanības izraisītu slepkavību.

Šajā gadījumā gan pacients izdzīvoja, bet iekšējie dokumenti liecina, ka ķirurga kolēģi uzskatīja viņa rīcību par "apšaubāmu" un bija "ļoti pārsteigti" par to, ka viņš nespēja atrast skalpeli.

BBC arī atklāja, ka tas pats ķirurgs divu mēnešu laikā veica trīs šķietami zema riska operācijas, no kurām visi trīs pacienti drīz pēc tam nomira.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu