Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Krievijā par atbalstu Navaļnija organizācijām sāk tiesāt četrus neatkarīgos žurnālistus

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Salivanchuk Semen/Shutterstock

Krievijā trešdien, 2. oktobrī, sākās tiesas prāva pret četriem neatkarīgiem žurnālistiem, kas apsūdzēti par atbalstu opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija organizācijām, ko režīms atzinis par "ekstrēmistiskām".

Žurnālistiem Antoņinai Kravcovai, Konstantīnam Gabovam, Sergejam Kareļinam un Artjomam Krigeram draud līdz sešiem gadiem cietumā par "dalību ekstrēmistu grupā".

Tiesnese Natālija Borisenkova nolēma, ka tiesas procesam jānotiek aiz slēgtām durvīm, kas tagad Krievijā ir ierasta prakse.

"Atcerieties, ka tumsa ap mums nav mūžīga. Vienmēr ir cerība," pirms tiesas sacīja 34 gadus vecā fotogrāfe Kravcova, kura strādāja neatkarīgajā medijā "SOTAvision"

Viņa tika aizturēta dažas stundas pēc tam, kad bija nofilmējusi cilvēkus, kas Maskavā lika ziedus uz Navaļnija kapa.

Aptuveni divus gadus viņa atspoguļojusi dažādus opozīcijas līdera tiesas procesus un filmējusi viņa pēdējo uzstāšanos tiesā, izmantojot video saiti, tikai divas dienas pirms viņa nāves.

Žurnālisti Gabovs un Kareļins - abi videokorespondenti, kas strādājuši ārvalstu medijos - tika aizturēti mēnesi pēc Kravcovas.

Varasiestādes viņus apsūdzēja par fotogrāfiju un video materiālu sagatavošanu Navaļnija sociālo mediju kanāliem.

Kareļins, kam ir arī Izraēlas pilsonība, tika aizturēts brauciena laikā Krievijas ziemeļos.

Aizturēšana šokēja viņa ģimeni. "Viņi ir tikai operatori," ziņu aģentūrai AFP sacīja viņa māsa, arhitekte Olga Kareļina.

Krigers - jaunākais no grupas - ir atspoguļojis politiskos tiesas procesus un protestus medijā "SOTAvision"

Pirms tiesas procesa sākuma viņš uzrunā žurnālistiem aicināja cilvēkus pamest Krieviju.

"Nespēlējieties ar likteni. Brauciet prom no Krievijas Federācijas," viņš sacīja. "Ikviens var nonākt cietumā par jebkuru apsūdzību."

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu