Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

FOTO Pasniegtas Valsts prezidenta balvas augstvērtīgākos rezultātus sasniegušajiem vieglatlētiem

Foto: Ilmārs Znotiņš/Valsts prezidenta kanceleja

​Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien, 2. oktobrī, Rīgas pilī pasniedza Valsts prezidenta balvas augstvērtīgākos rezultātus sieviešu un vīriešu konkurencē sasniegušajiem vieglatlētiem, informē Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.

Individuāli augstvērtīgākie rezultāti ik gadu Valmierā notiekošajā Valsts prezidenta balvas izcīņā šogad bija Lietuvas vieglatlētiem - Gedimins Truskausks 200 metru sprintā finišēja pēc 20,68 sekundēm un ieguva 1115 punktus, bet Grēta Karinauskaite 3000 metru kavēkļu skrējienu veica deviņās minūtēs un 41,35 sekundēs, iegūstot 1140 punktus.

Godināta arī valstu komandu ieskaites kopvērtējuma uzvarētāja - Igaunijas vieglatlētikas izlase.

LETA jau rakstīja, pirmās Valsts prezidenta balvas sacensības vieglatlētikā Jāņa Daliņa stadionā Valmierā notika 1995.gada 17.jūlijā. To patrons ir Valsts prezidents.

Sportisti divu dienu sacensībās cīnās gan par uzvaru komandu vērtējumā, gan pirmo vietu savā disciplīnā, gan augstvērtīgāko rezultātu vīriešu un sieviešu konkurencē.

Visticamāk šis bija pēdējais gads, kad Valsts prezidenta balvai vieglatlētikā bija Baltijas valstu čempionāta statuss.

Iecerēts, ka nākamgad šīs sacensības iekļausies Starptautiskās Vieglatlētikas asociācijas ("World Athletics") Kontinentālajā tūrē un notiks jaunā formātā - vienu dienu un ne ilgāk kā četras stundas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu