Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

"Man ir labākais darbs pasaulē." Ginesa rekorda ieguvējs iluzionists Edžus

Foto: Iluzionists Edžus / Facebook

Edžus Kauķis ir viens no populārākajiem iluzionistiem Latvijā, kā arī influenceris tādās platformās kā "TikTok" un "YouTube". Iluzionists ir arī 2021. gada Ginesa rekorda ieguvējs, uzstādot pasaules rekordu kāršu maisīšanā ar vienu roku. Edžus ar savu stāstu dalījās LTV rubrikā "Dzīvei nav melnraksta".

Iluzionista karjeras sākums meklējams laikā, kad internets vēl nebija pieejams visiem. Edžus sev uzstādīja ultimātu - katru dienu publicēt vienu video platformā "YouTube" un turpināt to visu gadu, kopsummā izveidojot 365 videoklipus ar trikiem.

Laikam ejot, iluzionistu sāka atpazīt pēc šiem videoklipiem, kā arī aicināt uz pasākumiem.

Edžus spilgti atceras savu pirmo uzstāšanos. Iluzionists ar pasākumu vietu vienojās par pusstundu ilgu šovu ar 50 eiro atlīdzību. Tajā brīdī viņš aizdomājās, ka ar to varētu nopelnīt un vairs netērēt laiku īslaicīgos darbos.

Būt vienam no zināmākajiem iluzionistiem un saglabāt ticību sev nav viegli. Edžus atklāj, ka ir bijis laiks, kad viņu finansiāli atbalstīja sieva, jo ne vienmēr viss ir gājis gludi. Brīdī, kad sieva pazaudēja darbu, abi nolēma strādāt pie iluzionista Edžus zīmola, lai pasākumu skaits palielinātos. Atskatoties tas ir bijis pareizs lēmums, jo Edžus ir laimīgs ar to, kā arī neslēpj to, ka iluzionists var nopelnīt.

"Es teiktu, ka izklaidēju ne tikai cilvēkus, bet arī sevi!" saka Edžus.

Intervijas laikā tiek noskaidrots trakākais triks. Iluzionists stāsta, ka līšana ūdens kastē varētu būt visriskantākais triks. Šo triku Edžus ir atkārtojis vairākas reizes, turklāt tieši dzīvajos šovos. Katru reizi, izpildot vienu un to pašu triku, iesaistītā komanda sāk palikt neuzmanīgāka, un pats iluzionists sāk neiespringt uz svarīgām niansēm. Šajā brīdī pastāv risks kļūdīties.

Daudzi jautā iluzionistam: kā viņš izdomā trikus? Edžus ikdienā pievērš vairāk uzmanības niansēm un notikumiem, kas viņu iedvesmo izdomāt jaunus trikus. Bērnībā mācījies trikus no grāmatām, ko tajā laikā Edžum izdrukājusi mamma.

Edžus atzīst, ka kopumā ir laimīgs ar savu dzīvi un profesiju. Kopdzīve ar sievu ir lieliska,  ģimene jau drīz sagaidīs otro bērniņu.

"Man ir labākais darbs pasaulē, es braucu un priecājos ar cilvēkiem. Kur es braucu, tur vienmēr ir prieks!" tā intervijas beigās izsakās Edžus.

Pilnu interviju skatieties "Dzīvei nav melnraksta".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu