Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Izraēla iekļauj ANO ģenerālsekretāru "melnajā sarakstā " un aizliedz viņam ieceļot valstī (1)

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs.
ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs. Foto: paparazzza/Shutterstock

Izraēlas ārlietu ministrs Izraēls Kacs paziņojis, ka ANO ģenerālsekretārs Antoniu Guterrešs pasludināts par "persona non grata" jeb valstij nevēlamu personu un viņam aizliegts ieceļot Izraēlā. Par to ministrs paziņoja sociālajā tīklā "X".

"Ikviens, kurš nevar viennozīmīgi nosodīt Irānas šausminošo uzbrukumu Izraēlai, kā to ir izdarījušas gandrīz visas pasaules valstis, nav pelnījis spert kāju uz Izraēlas zemes," sacīja ārietu ministrs.

Pēc viņa teiktā, Guterrešs arī nenosodīja "Hamās" uzbrukumu Izraēlai, kas notika 2023. gada 7. oktobrī, un atturējās šo grupējumu pasludināt par teroristu organizāciju.

Izraēlas Ārlietu ministrijas vadītājs sacīja, ka pašreizējais ANO ģenerālsekretārs "paliks kā traipa nospiedums organizācijas vēsturē", jo viņš "atbalsta teroristus, izvarotājus un slepkavas".

1. oktobra vakarā pēc tam, kad Irāna īstenoja raķešu uzbrukumu Izraēlai, Guterrešs publicēja ierakstu vietnē "X", kurā nosodīja konflikta eskalāciju Tuvajos Austrumos un aicināja uz pamieru. Viņš nepieminēja ne Irānu, ne Izraēlu.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu