Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Durvis ver pasaulē pirmais "Nintendo" muzejs

"Nintendo" muzejs.
"Nintendo" muzejs. Foto: AFP/SCANPIX

"Nintendo" kompānija radījusi tādus pasaulē mīlētus video spēļu tēlus kā "Super Mario", "Zelda" un "Donkey Kong", kuru košos piedzīvojumus cilvēki varējuši iepazīt caur dažādām videospēlēm un videospēļu konsolēm. Nu kompānija saviem faniem piedāvā jaunu iespēju – apmeklēt Japānā ilgi gaidīto un beidzot atvērto "Nintendo" muzeju.

Interaktīvās telpas atvērta sabiedrībai 2. oktobrī. Muzejs atrodas videospēļu uzņēmuma bijušajā rūpnīcas kompleksā Udži, aptuveni stundas attālumā no Kioto pilsētas.

Trīs ēkās izvietotais Nintendo muzejs ļauj apmeklētājiem iepazīties ar uzņēmuma 135 gadu ilgo vēsturi un izbaudīt plašu izstādi, kas ietver retas konsoles un to prototipus, interaktīvas spēles un pat tematisku burgeru restorānu.

Pilnīgai pieredzei muzeja pārstāvji atgādina, ka netālu esošajā Osakā atrodas "Super Nintendo World" atrakciju parks.

Videospēļu kompānija savu darbību sāka 1889. gadā kā tradicionālu spēļu kāršu ražotāji. Šiem pieticīgajiem pirmsākumiem veltītas telpas ar nosaukumu "Radi un spēlē", kurās apmeklētāji var apgūt tradicionālās kāršu spēles un digitāli radīt savas spēļu kārtis.

Taču galvenais muzeja magnēts ir tā "Atklāšanas" zona – īpaši plaša zāle, kurā eksponēti gandrīz visi uzņēmuma jebkad izdotie produkti, tostarp retas un ierobežotas tirāžas ierīces un prototipi, kuri nekad neieraudzīja dienas gaismu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu