Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Taivānā taifūna tuvošanās dēļ slēgtas skolas un evakuēti tūkstošiem cilvēku

Taivānai tuvojas taifūns.
Taivānai tuvojas taifūns. Foto: EPA/Scanpix

Tuvojoties taifūnam "Krathon", Taivāna 2. oktobrī slēgusi skolas un biržas un devusi rīkojumu evakuēties tūkstošiem cilvēku.

Tuvojoties taifūnam "Krathon", Taivāna trešdien slēgusi skolas un biržas un devusi rīkojumu evakuēties tūkstošiem cilvēku.

Plkst.7 pēc Latvijas laika taifūns atradās 130 kilometrus no ostas pilsētas Gaosjunas un tuvojās Taivānai ar ātrumu 173 kilometri stundā (aptuveni 48 metri sekundē), brāzām sasniedzot ātrumu pat 209 kilometrus stundā (aptuveni 58 metrus sekundē).

Sagaidāms, ka "Krathon" sasniegs Gaosjunu vai Tainaņu ceturtdienas rītā - dienu vēlāk nekā iepriekš prognozēts.

Taivānā slēgti biroji un skolas, un Iekšlietu ministrija ziņoja, ka drošības apsvērumu dēļ evakuēti 10 000 cilvēku. Apturēti visi iekšzemes avioreisi un prāmju kustība. Atcelti arī aptuveni 250 starptautiskie avioreisi.

Aizsardzības ministrija paziņoja, ka aptuveni 40 000 karavīru ir gatavi iesaistīties glābšanas darbos un palīdzības sniegšanā taifūnā cietušajiem.

Līdz šim Taivānā spēcīgais vējš un lietus, ko izraisījies tuvojošais taifūns, izraisījis traumas 46 cilvēkiem, un viens cilvēks iekritis jūrā un pazudis.

Taivāna ir pieradusi pie biežām tropiskām vētrām no jūlija līdz oktobrim, taču eksperti apgalvo, ka klimata pārmaiņas ir palielinājušas to intensitāti, izraisot spēcīgas lietusgāzes un straujus plūdus.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu