Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Gulbis: Tas ir pagodinājums trenēt šāda līmeņa komandu

Basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis
Basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas basketbola kluba "VEF Rīga" uzbrukums FIBA Čempionu līgas pirmā mača otrajā puslaikā bija augstā līmenī, preses konferencē pēc spēles atzina "VEF Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga", savā laukumā aizvadot FIBA Čempionu līgas pamatturnīra pirmo maču, ar 86:72 (19:21, 22:21, 17:17, 28:13) pārspēja 2022./2023.gada sezonas turnīra uzvarētāju Bonnas "Telekom".

"Tas ir pagodinājums trenēt šāda līmeņa komandu. Būšu priecīgs, ja jaunie spēlētāji, kuri ir komandā, un tie kas skatījās no malas, mācīsies no Māra Gulbja un Daira Bertāna aizraušanos ar basketbolu," teica Gulbis.

"Viņi neticami cīnījās un parādīja visiem piemēru par to, kas ir mīlestība pret spēli un cīņasspars. Mēs bijām pelnījuši uzvaru, mēs turējāmies kopā. Mača beigās paveicās, jo bijām to nopelnījuši," turpināja treneris.

Gulbis arī izcēla, ka otrajā puslaikā, kurā izdevās iekrāt pietiekoši lielu pārsvaru drošam panākumam, Latvijas komandai izdevies labi kustināt uzbrukumā bumbu.

"Zinājām, ka viņi ļoti dziļi palīdzēs un būs brīvi laukuma stūri. Es teicu, ka, ja tā turpināsim, tad arī realizēsim metienus. Otrajā puslaikā bumbas kustība un uzbrukuma kvalitāte bija ļoti labā līmenī. Ja labā uzbrukumā aizmet garām, tad tas vienmēr ilgtermiņā būs pozitīvs efekts komandai," norādīja treneris.

Gulbis izcēla, ka pirms sava debijas mača Čempionu līgā nedaudz jutis satraukumu, taču tas piederoties pie trenera darba.

"Tā ir normāla daļa no spēlētāja vai trenera prakses. Ja tev tā nav, tad neesi tajā visā iekšā ar sirdi un dvēseli. Es teiktu, ja bija mazāk kā pirms pirmās spēles [pie "VEF Rīga" stūres]. Aizvadījām labu ciklu pēdējā nedēļā ar labu attieksmi. Es biju priecīgs arēnā izjust atmosfēru," skaidroja treneris

Vēl E grupā "VEF Rīga" spēkosies ar Izraēlas komandu Ramatganas "Maccabi" un Grieķijas vienību Atēnu AEK.

Pērn "VEF Rīga" savā piektajā Čempionu līgas sezonā nepārvarēja pirmo posmu, ieņemot pēdējo vietu apakšgrupā, kurā bija jātiekas ar Stambulas "Darussafaka", "Cholet" un Tenerifes "Lenovo".

Iepriekšējā sezonā turnīrā uzvarēja Malagas "Unicaja", kas finālā ar 80:75 pārspēja Tenerifes basketbolistus.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu