Šodienas redaktors:
Dace Otomere

No nākamā gada pastiprināti resocializēs notiesātos ar psihiskās veselības problēmām un personas ar atkarībām

Foto: elmar gubisch/Shutterstock

Turpmākajos gados pastiprināti resocializēs notiesātos ar psihiskās veselības problēmām un atkarīgos, paredz Ministru kabineta apstiprinātais Resocializācijas politikas pamatnostādņu īstenošanas plāns 2025.–2027.gadam.

Kā skaidro Tieslietu ministrija, lai efektīvāk strādātu pie notiesāto noziedzīgās uzvedības risku noteikšanas un atbilstošu resocializācijas vajadzību konstatēšanas, pastiprināti tiks strādāts ar sievietēm, bērniem un jauniešiem, kā arī ar personām ar psihiskās veselības problēmām, personām ar atkarībām no vielām, azartspēlēm, datorspēlēm un citām lietām.

Darbā ar ieslodzītajiem, probācijas klientiem, viņu ģimenes locekļiem un atbalsta personām izmantos jaunas metodes, piemēram, interaktīvas spēles, video un audio materiālus un programmas.

Tāpat, īstenojot plāna pasākumus, ieslodzījuma vietu infrastruktūras attīstībā tiks ieviesti nepieciešamie e-risinājumi, efektivizējot iestāžu iekšējos procesus.

Plāna īstenošanā tiks turpināts darbs pie Ieslodzījuma vietu pārvaldes un Valsts probācijas dienesta personāla profesionālās pilnveides, piemēram, organizētas apmācības par darbu ar klientiem ar psihiskās veselība problēmām un tamlīdzīgi.

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) valdības sēdē norādīja, ka cietumu fiziskā drošība ir atkarīga no infrastruktūras, bet vienlaikus ļoti svarīga ir arī drošība, domājot par ieslodzīto prātiem, par viņu lojalitāti Latvijas valstij. "Tas ir ļoti liels izaicinājums, un arī pie tā ieslodzījuma vietu pārvaldei ir jāstrādā," sacīja ministre.

Viņa atzīmēja, ka lojalitātes, valsts piederības stiprināšanas elementi resocializācijas ietvaros arī ir ļoti svarīgi.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu