Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Policija Gulbenes novadā izņēmusi vairāk nekā 400 000 nelegālu cigarešu

Policija. Ilustratīvs attēls.
Policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

​Policija Gulbenes novadā izņēmusi vairāk nekā 400 000 nelegālu cigarešu, informē Valsts policijas pārstāve Zane Vaskāne.

Kriminālprocesā policisti veica kratīšanu kādā īpašumā Gulbenes novadā, kur izņēma 423 604 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām. Aizturēti divi vīrieši - 1976. un 1970.gadā dzimuši. Vienam no viņiem 30.septembrī Vidzemes rajona tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu, bet otram - drošības līdzekli, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Vaskāne informē, ka apcietinātais vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziedzīgu nodarījumu.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta trešās daļas, proti, par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija uzsver, ka arī turpmāk aktīvi strādās, lai apkarotu nelikumīgu akcizēto preču apriti, un aicina iedzīvotājus sadarboties, ziņojot par jebkādām aizdomīgām aktivitātēm šajā jomā. Policijas mērķis ir mazināt nelegālās tirdzniecības negatīvo ietekmi uz valsts ekonomiku un sabiedrības drošību.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu