Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

"Šādi izteikumi ir nepieņemami." "Apvienotais saraksts" prasa Augulim skaidrot ieceres izmaiņām bērnu kopšanas atvaļinājumā

Partiju apvienības "Apvienotais saraksts" līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Edgars Tavars atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Rīgas pilī.
Partiju apvienības "Apvienotais saraksts" līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Edgars Tavars atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Rīgas pilī. Foto: Zane Bitere/LETA

​Saeimas opozīcijā esošais "Apvienotais saraksts" (AS) pieprasījis labklājības ministram Uldim Augulim (ZZS) skaidrot iepriekš paustās ieceres izmaiņām bērnu kopšanas atvaļinājumā.

Ministrs iepriekš publiski pauda, ka varētu apsvērt bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanu, bet vēlāk apgalvoja, ka tā neesot domājis.

"Ministram, kura pienākums ir aizstāvēt sociālo un demogrāfisko ilgtspēju, šādi izteikumi ir nepieņemami. Šajā situācijā vajadzīgas skaidras atbildes, nevis izvairīgi komentāri vai nepārdomāti plāni," norādījis AS Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Tavars.

AS vēlas no Auguļa saņemt skaidrojumu par to, kādi objektīvi pētījumi pamato šo priekšlikumu, kādi ir ekonomiskie ieguvumi un riski. Tāpat AS vēlas saņemt no Auguļa informāciju par to, kā šis priekšlikums ietekmēs demogrāfisko situāciju Latvijā.

Kā vēstīts, raidījumā "Spried ar Delfi" Augulis paziņoja, ka darbaroku trūkuma dēļ tiek apsvērta iespēja saīsināt bērna kopšanas atvaļinājumu. To gan varētu darīt tikai tādā gadījumā, ja bērniem jau no viena gada vecuma tiktu nodrošināti bērnudārzi vai aukļu pakalpojumi. Tas ļautu bērnu vecākiem pēc iespējas ātrāk atgriezties darba tirgū, sprieda ministrs.

LETA vēstīja, ka koalīcijas Saeimas frakciju līderi ir skeptiski pret šādu ieceri, norādot, ka šāds rosinājums nebūtu atbalstāms.

Vēlāk, lūgts komentēt šo ideju, Augulis Latvijas Televīzijai uzsvēra, ka viņš centies ieskicēt hipotētisku ideju attiecībā uz bērnu kopšanas pabalstu, bet nevienā brīdī neesot domājis par bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanu.

"Hipotētiski mēs daudz ko prāta vētrā izmētājam, lai saprastu, kā pareizāk rīkoties attiecībā uz demogrāfijas veicināšanu," pauda ministrs.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu