Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Kāpēc brāļu Ziemeļu muzikālie ceļi šķīrās?

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Pirms 37 gadiem Latviju pāršalca hits "Uzsniga sniedziņš balts", ko izpildīja brāļi Ziemeļi. Vairākus gadus duets aktīvi koncertēja, bet kas notiek tagad brāļu dzīvēs? Par to un vairāk viens no brāļiem stāsta intervijā izdevumam "Privātā Dzīve".

Mūzikas industrijā pirms vairākiem gadiem bija izskanējušas baumas, ka jaunākais brālis Saulceris Ziemelis cīnoties ar smagu slimību. Vecākais brālis Āris apstiprina, ka tā ir taisnība, bet veselības problēmas neesot galvenais iemesls, kāpēc abi brāļi vairs nekoncertē.

Āris stāsta: "90. gados, kad abi tik aktīvi vairs nekoncertējām, brālis nopietni domāja, kā nodrošināt savu eksistenci, tāpēc atgriezās pie savas pamatizglītības un Rīgas Tehniskajā universitātē strādāja par galveno elektroenerģētiķi. Tagad viņš no darba ir aizgājis un saņem invaliditātes pensiju. Mēģinu viņu uzmundrināt, lai kaut ko tomēr dara, lai dzīve nebūtu tik skumja un vienmuļa."

Saulcerim Ziemelim esot smags raksturs, meita un dēls jau ir pieauguši, tāpēc vecākais brālis dzīvo pārsvarā viens. Āris intervijas laikā atklāj, ka mēģina dažādos veidos uzmundrināt  brāli, piemēram, stāstot par paraolimpisko sportistu sasniegumiem, tādējādi virzot Saulceri uz kādu mērķi, lai dzīve nebūtu tik vienmuļa.

Āris šobrīd ar mūziku nodarbojas hobija līmenī, kopā ar sievu Sandru Bulu izpilda bērnu dziesmas dažādos korporatīvos pasākumos. Mūziķa pamatdarbs ir Imantas bērnunamā.

Āra un Sandras bērni, Gustavs un Niklāvs, arī nodarbojas ar mūziku. Vecākais dēls Gustavs pārvalda bungas, ir apguvis arī ģitāras un klavierspēli, bet Niklāvs pašmācības ceļā iemācījies spēlēt basģitāru. Vecāki jokojot dēvē bērnus par "Jaunajiem Brāļiem Ziemeļiem".

Apollo.lv jau vēstīja, ka brāļus Ziemeļus klausītāji tā pa īstam iepazina 1987. gadā, kad viņu visu laiku populārākā dziesma "Uzsniga sniedziņš balts" uzvarēja "Mikrofona" aptaujā.

Vairāk lasiet žurnāla "Privātā Dzīve" 1. oktobra numurā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu