Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Par nelietderīgiem tēriņiem iestādēm varētu piemērot finansiālas sankcijas, uzskata Rinkēvičs (2)

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piedalās Valsts aizsardzības dienesta un militārās pamatapmācības karavīru zvēresta došanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa.
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piedalās Valsts aizsardzības dienesta un militārās pamatapmācības karavīru zvēresta došanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa. Foto: Edijs Pālens/LETA

​Nelietderīgi naudu tērējušām iestādēm, iespējams, varētu piemērot finansiālas sankcijas. Tā intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Viņš aicināja domāt par sistēmu, kas notiek, ja tiek atklāti nelietderīgi tēriņi.

Prezidents sprieda, ka varbūt iestādēm, kas to pieļāvušas, jāsaņem finansiālas sankcijas, proti, tām par kādu daļu netiek palielināts budžets.

"Un tad meklējiet resursus un taupiet iekšienē labāk," sprieda prezidents, pieļaujot, ka tas varētu būt viens no virzieniem.

Viņš sacīja, ka reiz bijusi līdzīga prakse.

Kā ziņots, Valsts kontroles revīzijā noskaidrots, ka Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši attīstības plāniem.

Valsts kancelejas direktors, bijušais ZM valsts sekretārs Raivis Kronbergs aizstāv paša reiz virzīto un tagad asi kritizēto projektu. Komentējot revīzijas secinājumus, Kronbergs izteicās, ka "situācija ir slikta, tā nav spoža", taču viņš atbalsta šādu uzlādes staciju ideju un būtību.

Savukārt Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) paudusi, ka par revīzijā kritizēto projektu ir jāuzdod jautājumi arī toreizējiem zemkopības ministriem Kasparam Gerhardam (NA) un Didzim Šmitam (AS).

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu