Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

ASV ziņo, ka Izraēla pavisam drīz varētu sākt sauszemes operācijas Libānā

Foto: SIPA/Scanpix

Izraēla informējusi ASV par ierobežotām sauszemes operācijām pret grupējuma "Hizbollah" infrastruktūru Libānā, pirmdien paziņojis ASV Valsts departaments.

ASV amatpersonas ziņo, ka militārās operācijas varētu sākties pavisam drīz.

"Esmu redzējis ziņojumus par sauszemes operācijām. Mums par to ir bijušas sarunas ar viņiem; viņi mums ir paziņojuši, ka tās ir ierobežotas operācijas, kas vērstas pret "Hizbollah" infrastruktūru pie robežas," žurnālistiem sacīja Valsts departamenta preses pārstāvis Metjū Millers.

Izraēlas bruņotie spēki šodien pasludinājuši daļu savas ziemeļu robežas par "slēgtu militāro zonu". Savukārt Libānas armija sākusi pārvietot pie dienvidu robežas izvietotos karavīrus, ziņu aģentūrai AFP atklāja kāda Libānas militārpersona.

Libānas armija "pārkārto un pārgrupē spēkus" pie dienvidu robežas pēc draudiem, ka Izraēla veiks uzbrukumus "Hizbollah" mērķiem, sacīja militārpersona.

"Hizbollah" sāka apšaudīt Izraēlu dienu pēc palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" 7.oktobra uzbrukuma Izraēlas dienvidiem, kas izraisīja karu Gazas joslā.

Izraēla pēdējās dienās ir pārvirzījusi savas operācijas fokusu no Gazas joslas uz Libānu, kur kopš pagājušās pirmdienas triecienos nogalināti simtiem cilvēku un vairāk nekā 200 000 cilvēku ir pārvietoti.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu