Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Vīrieša sabraukšana pie Babītes stacijas: atklātas jaunas detaļas

Svece.
Svece. Foto: Nicvandum/"Shutterstock"

Svētdienas, 29. septembra, vakarā, vilciens virzienā uz Rīgu pie Babītes stacijas sabrauca kādu vīrieti. Apkārtējie liecinieki stāsta, ka vīrietis, iespējams, uz sliedēm stāvējis apzināti, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā". 

Traģēdija notika posmā starp Babītes un Imantas stacijām. 

Sliedēm tuvumā dzīvojošais vīrietis stāsta, ka bojāgājušais sēdējis uz sliedēm un, šķiet, sagaidījis savu nāvi.  

Vilciens aptuveni viena kilometra attālumā no Imantas stacijas sāka signalizēt vairākas reizes pēc kārtas. To apstiprina arī kāda pasažiere: "Biju tajā vilcienā. Nabaga vadītājs. Mēģināja ar signālu brīdināt to cilvēku, bet tomēr tas viss notika. Tāpēc, visticamāk, cilvēks pats to izdarīja, ja nereaģēja uz ļoti skaļu un ilgu vilciena signālu."

"Pasažieru vilciens" norāda, ka mašīnists centies bremzēt, bet no sadursmes varēja izbēgt tikai tad, ja vīrietis no sliedēm nokāptu nekavējoties.

"Mašīnists, vadot vilcienu ar aptuveni 95 km/h lielu ātrumu, uz sliedēm pamanīja sēžam kādu personu un uzreiz padeva skaņas signālu, un veica pēkšņo bremzēšanu. Diemžēl persona uz bremzējošo vilcienu un skaņas signālu reaģēja pārāk pasīvi, kā rezultātā tika piedzīvota sadursme. Vilciena bremzēšanas ceļš konkrētajā situācijā bija 330 metru."

Video: "Degpunktā" sižets

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu