Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Neraugoties uz parādiem, Latvijas pilsētās pieslēgs apkuri

Radiators. Ilustratīvs attēls.
Radiators. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Vairākās pašvaldībās siltumapgādes uzņēmumi paziņojuši, ka ir gatavi sākt apkures sezonu. Uzņēmumi norāda, ka pašvaldību parādu summas atšķiras, bet kopējā tendence esot laba, vēsta Latvijas Televīzija. 

Siltumapgādātāji astoņās Latvijas pilsētās bargai ziemai esot gatavi. Vēl pirms apkures sezonas ir apkopoti dati par tiem iedzīvotājiem, kuri nav samaksājuši par apkuri pagājušajā apkures sezonā.

Parādu kopējā summa pašvaldībās krājās jau vairākus gadus.

Latvijas Pašvaldību savienībā norāda, ka arī šogad parādnieku netrūkst, bet to tomēr ir mazāk. Tāpat aizvadītā ziema bijusi maigāka nekā, piemēram, 2022. gadā, tāpēc samazinājies parādnieku skaits.

Tagad gan parādu apjoms samazinājies vai palicis nemainīgs, un kurināmā izmaksas šogad būšot lētākas, norāda LPS.

Arī uzrunātie siltumenerģijas uzņēmumi uzsver, ka tendence ir pozitīva. Piemēram, SIA "Rīgas siltums" atbild, ka rīdzinieku maksājumu disciplīna ir stabila un nav būtiski mainījusies jau vairākas apkures sezonas. Tāpat nav pieaudzis arī kopējais parāds.

Tomēr dažiem iedzīvotājiem pirms apkures sezonas ir neziņa un bažas par gaidāmajiem izdevumiem. Citus tas neuztrauc nemaz.

Purvciema iedzīvotāja Ingūna Latvijas Televīzijai atzīst, ka valdot neziņa, jo neesot informācijas. "Vienu brīdi tā kā saka, ka tās cenas būs zemākas, citreiz atkal saka, ka būs augstākas," skaidro Ingūna. 

Rēzeknē dzīvojošā Gunita cer, ka spēs apmaksāt rēķinus un ka tie nebūs pārāk lieli. "Cerēsim, ka būs arī kaut kāds atbalsts, teiksim, daudzbērnu ģimenēm," viņa saka.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu