Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Atklāta informācija par vīrieti, kurš gāja bojā Latvijas rallija ekipāžas avārijā Lietuvā

Foto: Gamtos tyrimų centras/"Facebook"

27. septembrī Lietuvas pilsētā Utenā rallijā "Samsonas Rally Utena" latviešu Telles/Grīvas ekipāža iebrauca skatītāju pūlī, izraisot viena cilvēka nāvi un 14 ievainojot. Bojāgājušais Rokas Zalūba bija ne tikai sacīkšu entuziasts, bet arī daudzsološs zinātnieks, vēsta Lietuvas sabiedrisko mediju portāls LRT.lt. 

Lietuvas Dabas pētniecības centrs platformā "Facebook" raksta, ka Zalūba 20. septembrī centra Zivju ekoloģijas institūtā sāka strādāt par vecāko laborantu. Paralēli viņš Viļņas Universitātē studējis bioloģiju.

Kolēģi Zalūbu raksturo kā ļoti apdāvinātu, punktuālu, un atbildīgu studentu, kuram piemita vairākiem viņa studiju biedriem neraksturīgas prasmes un zināšanas. 

"Neskatoties uz viņa jauno vecumu, Rokas jau bija kļuvis par zinātniskajā žurnālā "Toxicology Letters" publicēta pētījuma līdzautoru. Viņš centru pārstāvēja četrās zinātniskajās konferencēs un aktīvi iesaistījās centra īstenotajos pētījumos," rakstīts paziņojumā.

Centra personāls Zalūbu atminas kā sirsnīgu, jautru un atbildīgu cilvēku, kurš visus darbus paveica laicīgi. Viņam bijis potenciāls kļūt par izcilu zinātnieku. 

Kā iepriekš minēja Lietuvas mediji, traģisko negadījumu, iespējams, izraisīja tas, ka siena ķīpas, ar kurām rallijā bija iezīmēts pagriezienu virziens, nogāza citi automobiļi, tāpēc latviešu ekipāža nepamanīja pagriezienu un iebrauca skatītājos.

Tikmēr Lietuvas medijs "delfi.lt" ziņoja, ka amatpersonas saistībā ar traģisko negadījumu ir sākušas pirmstiesas izmeklēšanu pēc Lietuvas Kriminālkodeksa 132. panta 3. daļas par nonāvēšanu aiz neuzmanības.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu