Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Medijs: puse Ukrainas dronu nespēj sasniegt to mērķus

Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas bruņoto spēku bezpilota lidaparātu operatoru bataljona "Achilles" komandieris ar segvārdu "Lex" Vācijas izdevumam "Bild" atklājis, ka aptuveni puse no palaistajiem droniem avarē pirms nozīmētā mērķa sasniegšanas. Viņš norāda, ka parasti dronu operatori spēj īstenot vien 30 līdz 35 procentiem triecienu. 

"Bild" raksta, ka 92. Ukrainas bruņoto spēku brigāde, kurā cīnās arī "Achilles" bataljons, patlaban cenšas atvairīt okupantu uzbrukumus Harkivas apgabalā. 

"Achilles" bataljona karavīri krievu iebrucējus un viņu bruņotos transportlīdzekļus apšauda ar "kamikaze" droniem, daļa no tiem ražoti Vācijā. Komandieris "Lex" atklāj, ka tikai puse no tiem sasniedz savu mērķi.

"Mēs esam armijā. Ja kaut kas var noiet greizi, tas noies greizi. Ja izmantojam modernu aprīkojumu neskaidrā, sarežģītā un haotiskā vidē, daudz kas var noiet greizi. Godīgi sakot, es dzirdēju, ka normāls dronu pilotu veiksmes rādītājs ir 30-35%. Mūsu valstī tas ir gandrīz 50%. Bet tas tāpat ir tālu no 100%. Es teiktu, ka puse no operācijām beidzas ar neko. Tas ir ļoti kaitinoši. Jābūt pacietīgam un precīzam, mēģināt apsvērt pēc iespējas vairāk risku un iespējamu kļūdu," sacīja komandieris.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu