Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

VIDEO Ukrainas armija uzbrukusi krievu arsenālam Volgogradas apgabalā (1)

Papildināts
Foto: @UKikaski/X

​Ukrainas armija naktī uz svētdienu, 29. septembri, uzbrukusi munīcijas noliktavai Krievijas Volgogradas apgabalā, atsaucoties uz avotiem, vēsta aģentūras UNIAN un UNN.

Uzbrukums, kurā izmantoti 120 Ukrainas ražoti lidroboti, organizēts, armijai sadarbojoties ar dažādām drošības iestādēm.

Noliktavā, kas atrodas Volgogradas apgabala Kotlubaņas ciemā, tiek uzglabātas raķetes, sprāgstvielas un cita veida munīcija.

Kā pavēstījis Ukrainas Drošības padomes Dezinformācijas apkarošanas centra vadītājs Andrijs Kovalenko, noliktavā esot uzglabāta arī daļa ballistisko raķešu, ko Krievijai piegādājusi Irāna, kā arī to palaišanas iekārtas.

Vēlāk arī Ukrainas armijas ģenerālštābs apstiprināja, ka lidrobotu uzbrukumā cietis Kotlubaņas arsenāls, kur dienu iepriekš ieradies vilciena sastāvs ar Irānas raķetēm.

Lai gan objektam bija spēcīga pretgaisa aizsardzība, ukraiņu vienības veiksmīgi izpildījušas kaujas uzdevumu, teikts ģenerālštāba paziņojumā, piebilstot, ka arsenāla teritorijā vērojams ugunsgrēks un glabātās munīcijas eksplozijas.

Uzbrukuma mērķis no frontes līnijas atrodas aptuveni 600 kilometru attālumā.

Krievu sociālās saziņas vietnēs tiek izplatītas ziņas, ka bijuši dzirdami skaļi sprādzieni, kam sekojis plašs ugunsgrēks.

Tikmēr lietotnes "Telegram" krievu kanāli ziņo, ka sprādzieni bijuši dzirdami arī armijas pilsētiņas apkārtnē Krasnodaras novada Jeiskā, kā arī Cimļanskā, Volgodonskā un Samarskā Rostovas apgabalā.

Krievijas Aizsardzības ministrija apgalvo, ka naktī uz svētdienu esot notriekti 125 ukraiņu lidroboti, taču nekādu informāciju par trāpījumiem vai postījumiem, kā parasti, nesniedz.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu