Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Foto Latvijas bokseris Aleksejevs uzvar jau otrajā raundā un kļūst par Eiropas čempionu

Sestdien, 28. septembrī, neuzveiktais Latvijas bokseris Jevgenijs Aleksejevs uzveica Misto Abdulajevu un izcīnīja vakanto Eiropas vidējā svara (72,5 kg) titulu Starptautiskajā Boksa organizācijā (IBO).

31 gadu vecais Aleksejevs, kurš iesaukts par "The Hurricane" ("Viesuļvētra"), ar Vācijas pārstāvi sacentās Spānijā – "Pabellon Municipal" hallē Kanalsā, Valensijas provincē.

Latvietis no paša sākuma diktēja cīņas gaitu. Aleksejevs jau pirmajā raundā nosūtīja Abdulajevu nokdaunā, kas arī noteica toni cīņās atlikušajam laikam.

Otrais raunds sākās līdzīgi, bet Aleksejevs ātri atkal pārņēma iniciatīvu. Ar savu nerimstošo uzbrukumu viņš vēl trīs reizes gāza pretinieku zemē. Pēc pēdējā nokdauna tiesnesis pārtrauca cīņu.

Aleksejevs nodemonstrēja savu sitiena spēku, taktisko meistarību un lielisko fizisko sagatavotību, pārtraucot Abdulajeva neuzvarēto sēriju ar iespaidīgu sniegumu. Tas bija latvieša 17 panākums un desmitais nokauts. Savukārt Abdulajevs zaudēja pirmoreiz karjerā, iepriekš izcīnot 11 uzvaras – desmit priekšlaicīgi.

Tas ir Aleksejeva pirmais tituls karjerā. Pēc cīņas viņš dalījās ar savu laimi, paužot, ka jūtas it kā būtu debesīs.

Latvijas bokseris atklāja, ka viņam bija divas stratēģijas, kā sākt dueli: "Ja viņš sāktu lēni, mēs paātrinātu cīņas tempu ar spēcīgiem džebiem, kas galu galā arī notika. Ja viņš sāktu ātrāk, mēs grasījāmies viņu apturēt ar sitieniem pa ķermeni. Es vienkārši centos darīt to, ko man teica treneris, un viss beidzās labi. Kad es pirmo reizi trāpīju viņam pa seju ar džebu, es zināju, ka šis būs mans vakars."

"Godīgi sakot, dažreiz [gatavošanās laikā] es jūtos vāji mentāli. Bet tad es domāju atkal un apzinos, ka man ir atslēgas, lai atbrīvotos no šīm šaubām galvā, un ka es vienmēr esmu pārvarējis šādas lietas. Un es atkal jūtos spēcīgs."

Aleksejevs plāno paņemt pauzi, doties pārgājienā kalnos un atskatīties uz to, ko ir sasniedzis. Pēc tam viņš sāks gatavoties nākamajam duelim. Aleksejevs sapņo par cīņām uz lielās skatuves, piemēram, par "Matchroom Boxing" vai amerikāņu organizācijām.

Aleksejevs ir dzimis Rīgā un trenējas pie Romāna Anučina. 2013. gadā viņš debitēja profesionālajā boksā ar nokautu dzimtajā pilsētā. Aleksejevam piemīt pretuzbrukuma stils, kas bieži ļauj viņam dominēt vēlākajos raundos. "BoxRec" rangā latvietis atradās 107. vietā pasaulē vidējā svara kategorijā.

Interesanti, ka karjeru viņš sāka kikboksā, 2008. gadā pat izcīnot Eiropas čempionu titulu junioriem. Tomēr kājas lūzuma dēļ Aleksejevs bija spiests mainīt disciplīnu.

IBO ir neatkarīga boksa organizācija, kas nosaka un pārrauga profesionālas cīņas visā pasaulē. Tā atzīst čempionus gan pasaules, gan reģionālajā, gan arī starpkontinentālā līmenī. Kopš 2023. gada IBO tituls ir apvienots ar trim no četrām boksa organizācijām (WBA, IBF un WBO) vairākās svara kategorijās.

Vairākas boksa leģendas, tostarp Lenokss Lūiss, Vladimirs Kličko, Floids Meivezers un Taisons Fjūrijs, izcīnīja un nēsāja IBO jostas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu