Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Tatros atrastas trīs pazudušās lietuviešu tūristes – viena bija gandrīz nosalusi (2)

Foto: Shutterstock

Naktī uz sestdienu Polijā, Tatros, tika izsaukti glābēji, jo trīs lietuviešu tūristes bija pasludinātas par bezvēsts pazudušām, ziņo Lietuvas raidorganizācija LRT, atsaucoties uz poļu medijiem.

No Slovākijas un Polijas iestādēm tika saņemti divi ziņojumi par cilvēku pazušanu Svinicā. Meklēšanā tika iesaistīti 44 glābēji, kā arī izmantots helikopters.

Pulksten 4.20 pēc vietējā laika vienu no lietuvietēm atrada Liliovas pārejā. Viņa bija bezsamaņā un ar ārkārtīgi smagu hipotermiju – ķermeņa temperatūra bija tikai 21 grāds.

Cietusī divas stundas tika sildīta un pēc tam glābēji viņu nogādāja slimnīcā.

Pārējās divas meitenes tika atrastas netālu no tūrisma takas. Viena no lietuvietēm tika nogādāta slimnīcā Zakopanē, bet otra, kuras stāvoklis ir labs, tika nogādāta naktsmītnē.

Pēc glābēju teiktā, trīs lietuvietes bija pilnīgi nesagatavotas mainīgajiem un skarbajiem kalnu laikapstākļiem - viņas pat nespēja norādīt savu maršrutu un vietu, no kurienes sāka iet. Turklāt viņām nebija atbilstoša ekipējuma un siltu drēbju. Jautāts, kur viņas pirms pārgājiena nakšņoja, viņas minēja viesnīcu Katovicē, lai gan patiesībā nakšņoja Kužnicē.

"TVP Krakow" ziņo, ka pēdējās dienās laikapstākļi Tatros ir bijuši ļoti nelabvēlīgi, un tuvākajās naktīs tiek prognozēts sals un sniegs virsotnēs.

Trīs lietuvietes nebija vienīgās, kas kalnos cieta no sliktajiem laikapstākļiem. Tās pašas meklēšanas operācijas laikā tika atrasts kāda atpūtnieka līķis, kuru atrada cits nejaušs garāmgājējs. Palīdzība bija vajadzīga arī kādam vīrietim, kurš kopā ar saviem diviem 10 gadus veciem bērniem bija devies uz Polijas augstāko virsotni – Risiju (2499 m).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu