Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Par JKP valdes priekšsēdētāju ievēlēta Beitnere-Le Galla

Dagmāra Beitnere-Le Galla.
Dagmāra Beitnere-Le Galla. Foto: Zane Bitere/LETA

Sestdien Jaunās konservatīvās partijas (JKP) biedru ārkārtas kopsapulcē par valdes priekšsēdētāju ievēlēta bijusī Saeimas deputāte Dagmāra Beitnere-Le Galla, informēja JKP Latgales attīstības centra vadītājs, bijušais valdes loceklis Guntis Rasims.

Kopsapulci sasauca partijas Ētikas komisija, balstoties uz statūtiem, proti, savācot vismaz 10% biedru parakstus. Savākti vairāk nekā 108 paraksti. Valde kopš 2.septembra, kad to pameta vairāki locekļi, nav lemtspējīga, tāpēc bija jāievēlē jauna valde, skaidroja Rasims.

Šodien kopsapulcē bija reģistrējušies 84 biedri.

Par JKP valdes locekļiem ievēlēti Mārtiņš Štāls, Didzis Zīraps, Margarita Kolosova, Rodžers Miķelsons, Marija Balcere un Māris Freimanis.

Kā vēstīts, vasaras izskaņā līdz ar Rasimu no valdes aizgāja Balcere, Valters Bergs un Kolosova. Savukārt Eiropas Parlamenta vēlēšanu saraksta līderi Tālis Linkaits un Liāna Langa nesen paziņoja par izstāšanās no partijas.

Rasims iepriekš paziņojumā medijiem pauda, ka "JKP aktīvāko biedru daļa, reaģējot uz identificētiem izaicinājumiem līdzšinējā partijas darbībā, izteikusi vēlmi ievēlēt valdi, kas savlaicīgi varētu koncentrēt uzmanību uz nākamā gada vēlēšanām".

"JKP pamats ir organizācijas biedru nodaļas, kuru atbildība ir arī izvirzīt nākamo valdes locekļu un priekšsēdētāju pretendentus," bija teikts paziņojumā.

Kā ziņots, JKP Eiropas parlamenta vēlēšanās startēja nesekmīgi un ieguva tikai 1,5% vēlētāju atbalstu. Pirms tam partija netika pārvēlēta 14. Saeimā, kam sekoja daļas redzamu biedru izstāšanās. JKP savulaik veidoja jurists Jānis Bordāns, kurš pēc partijai nesekmīgajām pēdējām Saeimas vēlēšanām attālinājās no politiskās darbības.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu