Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Taizemē lauksaimnieks spiests nogalināt vairāk nekā 100 krokodilus, novēršot to nokļūšanu sabiedrībā

Foto: @vibte740/X

Taizemē kāds krokodilu audzētājs ar iesauku "Krokodils X" paziņojis, ka nogalinājis vairāk nekā 100 krokodilus, lai nepieļautu to nokļūšanu sabiedrībā pēc tam, kad taifūns sabojājis to sprostu, vēsta CNN.

Vīrietis bija steidzies atrast saviem siamiešu krokodiliem jaunu mājvietu, kad pamanījis, ka draud sabrukt siena, kas stiprinājusi šo rāpuļu sprostu. Pastāvēja risks, ka krokodili varētu izkļūt no tā. Turklāt daži no tiem bija līdz pat četrus metrus gari.

Rezultātā lauksaimniekam 22. septembrī nācās nogalināt 125 krokodilus.

"Man nācās pieņemt visgrūtāko lēmumu savā mūžā,” viņš teica CNN. Tomēr viņš atzīst, ka gadījumā, ja sprosta siena sabruktu, kaitējums cilvēku dzīvībām būtu daudz lielāks.

Nathapaks stāsta, ka viņa saimniecība darbojas jau 17 gadus un ir pārdzīvojusi katru lietus sezonu līdz pat šim gadam. Viņš piebilda, ka lēmumu nācās pieņemt mazāk nekā 24 stundu laikā, nogalinot krokodilus ar elektrošoku.

Lamphunas zvejniecības birojā atzīst, ka krokodilu nogalināšana bija drosmīgs un atbildīgs lēmums, jo, ja kāds no šiem pieaugušajiem krokodiliem brīvi skraidītu tuvējos rīsu laukos, tas radītu nopietnu risku sabiedrības drošībai.

Starp nogalinātajiem krokodiliem bija arī viens, vārdā Ai Harn, vecākais krokodilu tēviņš un ganāmpulka līderis, kura garums bija četri metri.

Siamiešu krokodili ir kritiski apdraudēti, taču tos Taizemē plaši pārdod un audzē.

Krokodilu audzēšana ir ienesīga nozare, kurā ir aptuveni 1100 reģistrētas komerciālas fermas, kas ik gadu gūst aptuveni 215 miljonu ASV dolāru lielu peļņu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu