Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

"Google" rāda tikai "sliktus stāstus" par Trampu. Prezidents sola tiesāties ar kompāniju

Foto: ANNEGRET HILSE

​ASV eksprezidents un prezidenta kandidāts Donalds Tramps piektdien, 28. septembrī, apsūdzēja kompāniju "Google", ka tās interneta meklētājprogramma rāda tikai "sliktus stāstus" par viņu. Viņš solīja iesūdzēt kompāniju tiesā, ja viņš atgrieztos Baltajā namā.

Tramps izteica šo apsūdzību savā sociālo mediju platformā "Truth Social", neminot pamatojumu. Viņš piebilda, ka "Google" meklētājprogramma rāda tikai pozitīvus rakstus par viņa prezidenta vēlēšanu sāncensi viceprezidenti Kamalu Herisu.

"Tā ir NELIKUMĪGA DARBĪBA un, cerams, Tieslietu ministrija to krimināli vajās par šo kliedzošo iejaukšanos vēlēšanās," rakstīja Tramps.

"Ja tas nenotiks, tad es atbilstoši mūsu valsts likumiem pieprasīšu šo vajāšanu maksimālā līmenī, kad es uzvarēšu vēlēšanās," solīja Tramps.

"Google" vēl nav komentējusi šos Trampa izteikumus.

Kompānija neizpauž iekšējo informāciju par programmatūru, kas darbina tās populāro meklētājprogrammu. Tomēr ir zināms, ka ziņu meklēšanas rezultātus ietekmē tādi faktori kā temata aktualitāte un popularitāte.

Tramps ir vairāku krimināllietu un civillietu centrā, kurās viņš tiek apsūdzēts par seksuālu uzmākšanos, klusēšanas naudas maksāšanu pornozvaigznei, iejaukšanos 2020.gada prezidenta vēlēšanās un mēģinājumu izjaukt mierīgu varas pāreju pēc Džo Baidena uzvaras šajās vēlēšanās.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu