Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Miķeļdienā Rīgā gaidāmi dažādi pasākumi un gadatirgus

Miķeļdienas gadatirgus Doma laukumā.
Miķeļdienas gadatirgus Doma laukumā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Miķeļdienā Rīgā sestdien notiks dažādi pasākumi un gadatirgus, informē Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Paredzēts, ka no plkst.9 līdz 17 Doma laukumā norisināsies rudens ražas svētku gadatirgus.

Apmeklētājiem būs iespēja iegādāties lietišķās mākslas meistaru darinājumus, baudīt rudens ražas veltes un daudzveidīgu kultūras programmu.

Iepirkšanos bagātinās pūtēju orķestra "Fanfara", bērnu deju kolektīva "Teiksmiņa", bērnu vokālā ansambļa "Magonīte", bērnu deju ansambļa "Dzīpariņš", jauniešu deju kolektīva "Dzīpars", orķestra "Rīga", jauktā kora "Lindås", bērnu tautas deju ansambļa "Dzirkstelīte", vidējās paaudzes deju kolektīva "Oglīte", senioru deju kolektīva "Oglīte", tautas deju ansambļa "Teiksma", vidējās paaudzes deju kolektīva "Teiksma", vidējās paaudzes deju kolektīva "DeTeiksma", jauktā kora "Laudate", tautas deju ansambļa "Liesma" un postfolkloras grupas "Rikši" priekšnesumi.

Par noskaņu dienas garumā rūpēsies pasākuma vadītāji - aktieri Anna Klēvere un Egils Melbārdis.

Svētdien no plkst.12 līdz 15 kultūras centra "Imanta" pagalmā ar Miķeļdienas tradīcijām iepazīstinās folkloras zinātāji.

Pasākumu ar dziesmām un dančiem uzmundrinās folklora kopa "Banga" un tradicionālās mūzikas grupa "Dārdaru muzikanti".

Pasākuma apmeklētāji varēs darboties radošajās darbnīcās, spēlēt spēles un iet rotaļās, kā arī priecāties par augļu un dārzeņu izstādi - konkursu. Visas dienas garumā iepirkties gribētājus priecēs Miķeļdienas gadatirgus.

Savukārt no plkst.12 līdz 16 Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē, Paviljonā un ārtelpā, notiks Miķeļdienas pasākums "Diži godi šoruden". Pasākumā paredzētas radošās darbnīcas, spēles un sportiskas aktivitātes, kā arī vietējo ražotāju rudens velšu tirdziņš.

Uz Āra skatuves muzikālo baudījumu radīs pūtēju orķestra "Fanfara" koncerts un grupas "The Market band" koncerts, Kokaru zālē notiks izklaidējoša nodarbība bērniem, kas zīmē, kopā ar Vari Klausītāju - "Zīmējumu teātris", bet vakaru Āra skatuvē noslēgs "Mirage Jazz" septeta koncerts.

Plkst.12 Kultūras un tautas mākslas centra "Mazā ģilde" dārzā plānota Miķeļdienas svinēšana kopā ar sievu folkloras kopu "Vilcenes".

Pasākumā tiks izdziedātas tautas dziesmas, iets rotaļās, uzzināti un atgādināti Miķeļdienas ticējumi, paražas un tradīcijas, kā arī baudīti ražas augļi.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu